Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru Giovani Becali! Judecătorii i-au respins cererea. Impresarul mai poate cere eliberarea abia la anul

Lovitură pentru Giovani Becali! Judecătorii i-au respins cererea. Impresarul mai poate cere eliberarea abia la anul

Lovitură pentru Giovani Becali! Judecătorii i-au respins cererea. Impresarul mai poate cere eliberarea abia la anul
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Iul 2016   •   12:50

Update: Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au respins miercuri cererea de eliberare condiţionată a lui Giovanni Becali, care are de executat o pedeapsă de șase ani şi 4 luni închisoare primită în dosarul transferurilor din fotbal. Instanţa a mai decis că Ioan Becali are dreptul să reitereze cererea de eliberare condiţionată în iunie 2017, însă decizia nu este definitivă.

Ioan Becali le-a cerut miercuri magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4 să îl elibereze condiţionat din închisoare, susţinând că este bolnav şi nu vrea să moară în penitenciar.

Update: În fața judecătorului, Giovani Becali și-a susținut cauza: ”Sunt bunuri sub sechestru puse de DNA. ANAF are sub sechestru un bloc întreg. Nici nu ştiu cât valorează. Să calculeze ei cât îi revine soţiei şi copiilor şi să-şi ia banii. Eu am venit aici pentru eliberare. Sunt 14 luni şi jumătate pe care le-am făcut în plus faţă de fracţia mea obligatorie. Vă daţi seama cât am făcut în plus. Problema mea nu e că mă eliberaţi sau nu mă eliberaţi. Problema mea e de sănătate. Nu vreau să mor în penitenciar. La cărţi am renunţat. Vă zic doar de cele peste 100 de zile câştigate prin muncă. Eu am scris trei cărți într un an, nu în cinci zile ca alții. Îmi pare rău că nu le am să vi le arăt că sunt despre viața mea. Eu am pierdut zile din muncă să stau să scriu cărți”.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a declarat că nu există nicio dovadă că Ioan Becali a plătit prejudiciul în dosarul transferurilor, aceasta fiind o condiţie pentru eliberarea condiţionată: "E adevărat că s-a împlinit fracția. Dar vă rog să nu uitați că e vorba totuși de o pedeapsă de peste șase ani. S-a executat doar minimul din această pedeapsă. Domnule judecător, sumele sunt foarte mari! Condamnatul nu dă nici cea mai mică dovadă că s-a îndreptat şi că a înţeles că trebuie să achite prejudiciul! Tineţi cont şi că persoana condamnată a fost trimisă în judecată pentru că a încercat şi a reuşit să mituiască judecătorul care a pronunţat prima decizie, cea de achitare. A executat 1000 de zile. Din 6 ani şi 4 luni. Nu putem vorbi de o reală reeducare în pofida matematicii. Iar activităţile la care a participat în penitenciar, nu le negam. Dar influenţa lor asupra reabilitării condamnatului este 0 în raport cu infracţiunea pentru care a fost condamnat”.

Giovanni Becali face o nouă încercare de eliberare. După ce i-au fost respinse toate cererile depuse până acum, acesta își încearcă norocul la o nouă instanță.

De la Medgidia își mută dosarul la București. La judecătoria Sectorului 4, impresarul va încerca să convingă un judecător că a fost reeducat în spatele gratiilor și poate fi eliberat.

”Giovani Becali așteaptă ca magistrații să ia în discuție solicitarea depusă la Judecătoria Sectorului 4. În tot acest timp, Giovani Becali a fost recompensat de 11 ori și a avut trei permisii, în care și-a văzut familia, a venit acasă, în București, dar a avut și un comportament exemplar cum susțin avocații. În motivarea lor, magistrații au spus că Becali ar mai avea nevoie de șase luni pentru a se reabilita și că trebuie să se asigure că odată pus în libertate nu va reveni la comportamentul anterior”, a declarat reporterul Antena 3, Ionela Lucan.

 

×
Subiecte în articol: om de afaceri Giovanni Becali
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close