Antena 3 Actualitate Dispozitiv românesc premiat la Salonul Internațional de Inventică: orteza inteligentă pentru coloana vertebrală

Dispozitiv românesc premiat la Salonul Internațional de Inventică: orteza inteligentă pentru coloana vertebrală

22 Mai 2021   •   20:23
Dispozitiv românesc premiat la Salonul Internațional de Inventică: orteza inteligentă pentru coloana vertebrală
Sursa foto: Antena 3

O invenție românească a fost premiată la Salonul Internațional de Inventică. Marele premiu Euroinvent 2021 a fost câștigat de o echipă a Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore Popa” din Iași cu o orteză inteligentă pentru corectarea defectelor de postură.

Premiul în valoare de 10.000 de lei a fost oferit de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVDR).

”Este un dispozitiv destinat atât pentru prevenția vicilor posturale, cât și în momentul în care un pacient se confruntă cu o problemă posturală poate fi utilizat în programul de reabilitare și ulterior pentru monitorizarea pacientului.” , a explicat inventatoarea ortezei, Cătălina Luca, pentru Antena 3.

”Aceasta este una dintre lucrările premiate de noi deoarece are un efect favorabil în viciile de postură, o afecțiune care se adresează din copilărie și care netratată poate evolua negativ”, a declarat managerul de proiect FDVDR, membră a juriului care a premiat invenția românească. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close