Antena 3 CNN Actualitate Divorţul administrativ este mai rapid dar mai scump

Divorţul administrativ este mai rapid dar mai scump

Divorţul administrativ este mai rapid dar mai scump
10 Feb 2011   •   22:32

Noua formula de divorţ este mai rapidă dar mai scumpă. Varianta se numeste divorţ administrativ si se poate folosi la starea civilă, însă este contra cost. Taxa de divorţ diferă de la un oraş la altul şi poate ajunge chiar şi la aproape 150 de euro.

Căsătoria nu ţine o viaţă - spun statisticile. 50 la sută dintre căsniciile din România se termină printr-un divorţ. Şi doamna din imaginile de mai jos confirmă. La 75 de ani, 45 de ani petrecuţi în calitate de doamnă cu acte, e acum nevoită să treacă printr-un divorţ.

Doar că libertatea costă. În mai multe oraşe din ţară administraţiile locale au stabilit sume fixe pe care trebuie să le plătească cei care vor să divorţeze. Locuitorii din Târgu Mureş plătesc cea mai mare taxă de divorţ - 650 de lei.



“Mai bine pun o taxă mai mare ca să ştie că acest lucru îl faci o dată în viaţă si dacă ai motive serioase”, a declarat primarul municipiului Târgu Mureş.

O sută de lei costă desfacerea căsătoriei la Târgu Jiu. De la începutul anului şapte cupluri au făcut cereri de divorţ.

Şi nu sunt singurele oraşe din ţară unde nu poţi divorţa dacă nu ai bani. În Focşani taxa de divorţ este de 500 de lei. La fel de mulţi bani trebuie să scoată din buzunar şi cei care locuiesc în Suceava şi Botoşani. În Galaţi şi Oradea taxa este mai mică - 300 de lei.

La Deva, Arad sau Bucureşti divorţul este gratis. Soţii care vor să divorţeze pe cale administrativă trebuie să depună o solicitare la starea civilă. Au timp de gândire 30 de zile. Dacă nu şi-au schimbat hotărârea se întorc la starea civilă, obligatoriu împreună şi semnează o cerere. În 15 zile primesc certificatul de divort.

TAXE DIVORŢ:

Focşani - 500 lei
Suceava - 500 lei
Botoşani - 500 lei
Galaţi - 300 lei
Oradea - 300 lei

×
Subiecte în articol: divort taxa scump
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close