Antena 3 CNN Actualitate Divorțul, o afacere de milioane. Cum și-au împărțit milionarii țării banii după partaj

Divorțul, o afacere de milioane. Cum și-au împărțit milionarii țării banii după partaj

Divorțul, o afacere de milioane. Cum și-au împărțit milionarii țării banii după partaj
31 Mar 2019   •   16:35

Divorțul e de cele mai multe ori un eveniment nefericit, care lasă în urmă răni care se vindecă greu. Când ai probleme penale și averi colosale, divorțul poate deveni una dintre cele mai profitabile afaceri.

Cu o avere estimată în urmă cu câțiva ani la 2,3 miliarde de dolari, dar și cu un dosar penal în care a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 85 de milioane de dolari, Dinu Patriciu a fost personajul principal al celui mai scump divorț din țară. Partajul a început la Judecătoria Sectorului 1, iar Dana Patriciu l-a acuzat pe milionar că i-a dat unei alte femei, cu care avea o relație extraconjugală, mai multe bunuri comune. 

Dana Patriciu a susținut că în timpul celor 18 ani de căsnicie au dobândit case, terenuri, inclusiv tablouri, bijuterii și acțiuni la diverse societăți din mai multe țări. După moarte lui Dinu Patriciu, soția sa a început în instanță războiul cu fiicele lui, dar și cu amanata acestuia din ultimii ani. 

Dana Patriciu a acuzat în mai multe rânduri că averea soțului său se evaporă constant. Încă mai caută în băncile din Elveția milionul de dolari care nu iese la socoteală.

Un alt divorț celebru, dar și profitabil este cel al Elenei Udrea și Dorin Cocoș. Ambii cu dosare penale și condamnări grele la activ, au divorțat în urmă cu câțiva ani și au reușit să pună departe de ochii anchetatorilor o bună parte din avere.

În urma divorțului de Dorin Cocoș a obținut șase terenuri, trei clădiri și două autoturisme. După 10 ani de căsnicie și un partaj benefic, amândoi și-au refăcut viețile.

Cristian Borcea e deja expert în divorțuri. Își împarte averea între cei 7 copii, cele 3 neveste, dar și cu procurorii. După prima căsnicie averea lui Borcea s-a înjumătățit. Averea milionarului a mai scăzut după divorțul de Alina Vidican. Cea de-a doua fostă soție a rămas după partaj cu o casă în Pipera, un apartament în Miami, dar și cu milioane de euro în cont pentru ea și cei doi copii. Acum, Cristi Borcea e căsătorit cu Valentina Pelinel, dar e din nou în pușcărie.

×
Subiecte în articol: divort afacere milionari
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close