Antena 3 Actualitate DNA a dispus disjungerea și continuarea urmăririi penale față de Ioan Oltean pentru trafic de influență

DNA a dispus disjungerea și continuarea urmăririi penale față de Ioan Oltean pentru trafic de influență

de S.T.    |    03 Aug 2016   •   17:13
DNA a dispus disjungerea și continuarea urmăririi penale față de Ioan Oltean pentru trafic de influență
Sursa foto: Foto: Agerpres

Procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei și continuarea urmăririi penale față de Ioan Oltean pentru infracțiunea de cumpărare de influență, în dosarul privind acordarea unor despăgubiri supraevaluate în care deputatul a fost deja trimis în judecată.

Procurorii au dispus disjungerea cauzei și în ceea ce-l privește pe omul de afaceri Mihai Rotaru, suspectat de cumpărare de influență.

„În dosarul mediatizat prin comunicatul (...) din data de 29 iulie 2016, s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea urmăririi penale față de inculpații Oltean Ioan, deputat în Parlamentul României la data faptelor și în prezent, pentru infracțiunea de trafic de influență și față de Rotaru Mihai, om de afaceri, pentru infracțiunea de cumpărare de influență, deoarece nu a fost posibilă finalizarea urmăririi penale, având în vedere comisiile rogatorii dispuse în cauză și imposibilitatea obiectivă de administrare, până la acest moment, a tuturor probelor. Raportat la actele procedurale efectuate în cauza disjunsă, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează într-un răspuns al DNA transmis miercuri la solicitarea Agerpres.

Deputatul Ioan Oltean a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție alături de Crinuța Dumitrean, fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, într-un dosar privind acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren din municipiul Pitești, prejudiciul ridicându-se la aproape 100 de milioane de lei.

Ioan Oltean este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Crinuța Dumitrean de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată șase inculpați care erau la data comiterii faptelor membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, dar și omul de afaceri Mihai Rotaru, deferit justiției pentru complicitate la abuz în serviciu.

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close