DNA a pus SECHESTRU pe averea lui Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui şi Marian Căpăţână, aduşi la Direcţia Anticorupţie

de M.Z.    |    08 Iul 2014   •   12:03
DNA a pus SECHESTRU pe averea lui Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui şi Marian Căpăţână, aduşi la Direcţia Anticorupţie Foto: Agerpres

Update 11.35
- Marian Căpăţână a fost şi el adus la DNA în această dimineaţă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.


Update 11.13 - DNA a pus sechestru pe averea lui Mircea Băsescu. Procurorii au instituit aceeaşi măsură şi pe bunuri pe care le deţine Marian Căpăţână, despre care se spune că ar fi intermediarul şpăgii.

Procurorii DNA le aduc la cunoştinţă celor doi că au fost puse sechestre pe averile lor. În cazul lui Mircea Băsescu a fost pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile până la suma de 600.000 de euro.

Procurorii DNA au pus sechestru pe mai multe case şi terenuri ale lui Mircea Băsescu. Aceeaşi măsură s-a luat şi pentru 5 terenuri ale intermediarului şpăgii, Marian Căpăţână.
 
Măsura este una obişnuită într-un astfel de caz, pentru că odată ce dosarul ajunge în judecată, în situaţia calculării unui prejudiciu, acesta trebuie să se poată recupera.

__________________________________

Ştirea iniţială 10.57

Mircea Băsescu a fost adus, marţi dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a-i fi aduse la cunoştinţă rezultatele expertizării probelor, probe care au concluzionat că înregistrarile familiei lui Bercea sunt reale

O expertiză cerută de DNA a atestat autenticitatea înregistrărilor care îl incriminează pe fratele preşedintelui, iar documentul se află la dosar.

Procurorii vor să meargă cu acest dosar în judecată, în urma expertizei.
 
În acest caz, audierea preşedintelui Traian Băsescu a fost respinsă de DNA. 
 
Mircea Băsescu aşteaptă motivarea instanţei la decizia de arestare preventivă. Tot la sediul DNA, ar trebui să vină astăzi şi Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial.
 
La Direcţia Naţională Anticorupţie a venit şi avocatul lui Mircea Băsescu.
 
De aproape o lună, familia prezidenţială este în atenţia procurorilor, după ce Antena 3 a prezentat imaginile în care se arată că Mircea Băsescu ar face trafic de influenţă. 
 
Fratele preşedintelui recunoaşte cât se poate de clar că a primit banii de la familia Bercea pentru a obţine o pedeapsă mai mică pentru Sandu Anghel. Mai mult, Mircea Băsescu spune şi că Traian Băsescu ştia întreaga poveste.
 
18 iunie va rămâne ziua în care familia prezidenţială a fost înghenuncheată de clanul Bercea, adică de finii lui Mircea Băsescu. Totul a plecat de la înregistrările făcute de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial care spune că i-a dat lui Mircea Băsescu 600 de mii de euro, pentru ca tatăl lui să facă doar un an de închisoare.

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.


Citiţi şi: 
Cazul Băsescu-Bercea Mondial: Cronologia unei muşamalizări

Motivarea judecătorilor în cazul de şantaj în care e implicat Mircea Băsescu

x close