Antena 3 CNN Actualitate DNA ajunge la vârful Poliţiei Rutiere. Șeful Serviciului Sistematizări din Poliţia Capitalei a fost pus sub acuzare

DNA ajunge la vârful Poliţiei Rutiere. Șeful Serviciului Sistematizări din Poliţia Capitalei a fost pus sub acuzare

DNA ajunge la vârful Poliţiei Rutiere. Șeful Serviciului Sistematizări din Poliţia Capitalei a fost pus sub acuzare
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
25 Oct 2019   •   16:24

 Comisarul de poliţie Valentin Vezeteu, şeful Serviciului Sistematizări din Poliţia Capitalei - Brigada Rutieră, a fost pus sub acuzare de DNA Braşov pentru trafic de influenţă şi dare de mită, el fiind acuzat că ar fi primit de la un conducător auto plata cazării la un hotel de patru stele din Poiana Braşov în schimbul clasării unui dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA, faţă de ofiţerul de poliţie s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În acelaşi dosar, o altă persoană este cercetată pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

"În perioada aprilie - 18 octombrie 2019, inculpatul Vezeteu Valentin, în calitatea menţionată mai sus, la cererea celuilalt inculpat, cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, ar fi promis că îşi va folosi influenţa dată de funcţia sa de şef în cadrul DGPMB - Brigada Rutieră, pentru a-i determina pe colegii săi din cadrul Poliţiei Staţiunii Poiana Braşov, care instrumentau cauza respectivă, să acţioneze în scopul propunerii unei soluţii de clasare", declară DNA.

Pentru "serviciile" sale, Valentin Vezeteu ar fi acceptat de la celălalt inculpat un sejur în valoare de 1.100 lei la un hotel de patru stele situat în staţiunea Poiana Braşov.

În dosarul Poliţiei din Poiana Braşov, celălalt inculpat era cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în condiţiile în care, anterior, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului.

Concret, la 18 octombrie, dată la care celălalt inculpat era citat pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect, ofiţerul de poliţie Valentin Vezeteu s-a deplasat la Poliţia Staţiunii Poiana Braşov, unde ar fi discutat cu mai mulţi colegi, printre care şi cu cel care instrumenta cauza respectivă, încercând să le impună acestora adoptarea unei soluţii de clasare.

În acelaşi context, Valentin Vezeteu i-ar fi promis poliţistului care instrumenta cauza respectivă ajutorul său ori de câte ori se va afla în Bucureşti şi va avea nevoie, precum şi un calculator pentru instituţia în care lucra, ce urma a fi donat de celălalt inculpat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: DNA sef Capitală Poliţia Rutieră
Parteneri
x close