Antena 3 CNN Actualitate DNA anchetează afacerile din Voluntari: primarul Pandele pus sub acuzare

DNA anchetează afacerile din Voluntari: primarul Pandele pus sub acuzare

DNA anchetează afacerile din Voluntari: primarul Pandele pus sub acuzare
16 Dec 2008   •   08:05

Primarul oraşului Voluntari şi afaceristul Gheorghe Florea au intrat în vizorul procurorilor pentru că au ajutat la construcţia ilegală a unui complex imobiliar în schimbul sumei de 180.000 euro.
Astfel, un om de afaceri turc ar fi plătit suma respectivp lui Gheorghe Florea, care ar fi trebui să se folosească de influenţa sa şi să să faciliteze, apoi, construcţia unui complex de locuinţe în Voluntari. Drept urmare, procurorii anticorupţie îl anchetează acum pe Florea pentru trafic de influenţă. De asemenea, în acelaşi dosar mai sunt învinuiţi afaceristul turc Yilmaz Oguz, dar şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, scrie Evenimentul Zilei.
Acesta din umă este acuzat de fals intelectual, dar la audierile cu procurorii a dezminţit că ar fi implicat în vreun fel în ilegalitate. El susţine că ?a fost lucrat? de subordonaţii săi. De cealaltă parte, omul de afaceri român nu neagă că a primit banii, pe care îi trece însă la categoria unui contract de prestări servicii cu investitorul turc.
Avocatul lui Florea susţine că nu se pune problema unui trafic de influenţă, aşa cum acuză procurorii. Potrivit anchetatorilor, afacerea a fost demarată anul trecut o dată cu vânzarea de către Florea a unui teren în Voluntari către afaceristul turc. În baza unui contract de 180.000 euro, Florea se angaja să facă demersurile necesare pentru ca investitorul turc că poată construi un P+8 pe teren.
Contractul a fost dus la bun sfârşit, turcul primind autorizaţia de construcţie necesară. Primarul Pandele a semnat documentul, pentru a-l anula în aceeaşi zi- aşa cum s-a înţeles cu Oguz, pentru a-şi Ťacoperiť spatele în eventualitatea unui control, susţin anchetatorii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: florentin pandele
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close