Antena 3 CNN Actualitate DNA nu ia în calcul solicitarea CSM privind revocarea procurorului din dosarul „Colectiv”: "Nu există motive"

DNA nu ia în calcul solicitarea CSM privind revocarea procurorului din dosarul „Colectiv”: "Nu există motive"

Procurorul șef DNA, Crin Bologa, nu ia în calcul revocarea din funcție a procurorului Melinda Diaconescu, după ce CSM a decis că în dosarul Colectiv a afectat independența și imparțialitatea judecătorilor. Acesta a constatat că procurorul și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu „cu profesionalism, onestitate și curaj”.

DNA nu ia în calcul solicitarea CSM privind revocarea procurorului din dosarul „Colectiv”: "Nu există motive"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    06 Sep 2021   •   17:32

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi, a constatat că procurorul care reprezintă Direcția Națională Anticorupție la ședințele de judecată ale dosarului „Colectiv”, prin formularea unei cereri de recuzare a judecătorilor din cadrul Curții de Apel București investiți cu soluționarea dosarului „Colectiv” și a judecătorilor investiți cu soluționarea cererii de recuzare, a afectat independența și imparțialitatea acestora.

Potrivit DNA, procurorul șef Crin Bologa a analizat conținutul hotărârii Secției pentru judecători din cadrul CSM și comportamentul procurorului Secției Judiciare Penale, Melinda Diaconescu, și a constatat că „nu există motive pentru a dispune revocarea acesteia din cadrul DNA”.

Acesta a constatat chiar că procurorul și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu „cu profesionalism, onestitate și curaj”.

Procurorul Melinda Diaconescu a formulat o plângere prealabilă prin care cere Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii revocarea hotărârii care o vizează. De asemenea, a formulat o cerere pentru apărarea reputației profesionale și a independenței la Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu referire la conținutul hotărârii și a discuțiilor ce au avut loc la ședința Secției pentru judecători.

×
Subiecte în articol: DNA CSM colectiv procuror
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close