Antena 3 CNN Actualitate Ioan Oltean, sub control judiciar în dosarul privind despăgubirea lui Mihai Rotaru

Ioan Oltean, sub control judiciar în dosarul privind despăgubirea lui Mihai Rotaru

Ioan Oltean, sub control judiciar în dosarul privind despăgubirea lui Mihai Rotaru
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    10 Dec 2015   •   22:50
Deputatul PNL Ioan Oltean a fost plasat sub control judiciar, de instanţa supremă, în dosarul în care este acuzat că a intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a omului de afaceri Mihai Rotaru de la care ar fi primit mită 600.000 de euro.

Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestație.

Ioan Oltean este urmărit penal de procurorii anticorupție în dosarul despăgubirilor ANRP pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

UPDATE - Ioan Oltean află în scurt timp dacă va fi arestat.

UPDATE
- În ziua în care Crinuţa Dumitrean este eliberată din arest, Ioan Oltean s-ar putea să ajungă în spatele gratiilor.

Fosta şefă de la ANRP este cercetată sub control judiciar pentru abuz în serviciu. Ioan Oltean se află în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE
- Deputatul Ioan Oltean s-a prezentat joi la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde se va judeca, începând cu ora 18,00, cererea DNA de arestare preventivă a acestuia în dosarul ANRP.

La intrare în sediul instanței, Ioan Oltean a refuzat să răspundă întrebărilor puse de jurnaliști.


Știrea inițială
:

DNA va cere astăzi arestarea deputatului Ioan Oltean, după ce parlamentul a aprobat solicitarea de încuviinţare trimisă de procurori.

Parlamentarii deputați au decis că liberalul Ioan Oltean poate fi reținut și arestat de DNA în dosarul despăgubirilor ilegale, cu 186 de voturi ”pentru”, 112 ”împotrivă” și o abținere.

Oltean este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu.

Deputatul Ioan Oltean respinge acuzaţiile de corupţie din dosarul despăgubirilor ilegale pentru care s-a cerut arestarea sa preventivă şi precizează că a solicitat Parchetului confruntarea cu preotul care l-a denunţat că ar fi luat 600.000 euro şi despre care spune că îşi cumpără astfel libertatea.

Citește și:

Scrisoarea lui Ioan Oltean, către colegii săi deputaţi


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close