Antena 3 CNN Actualitate DNA: Cătălin Voicu a intervenit şi pentru Marian Oprişan, Ludovic Orban şi soţia lui Miron Mitrea

DNA: Cătălin Voicu a intervenit şi pentru Marian Oprişan, Ludovic Orban şi soţia lui Miron Mitrea

DNA: Cătălin Voicu a intervenit şi pentru Marian Oprişan, Ludovic Orban şi soţia lui Miron Mitrea
Sursa foto: catalin voicu
20 Mar 2010   •   13:29

Numărul dosarelor în care a intervenit Cătălin Voicu pare fără număr. Senatorul PSD şi-ar fi folosit influenţa asupra magistraţilor nu doar în cazurile lui Căşuneanu, Mazăre şi Locic, dar şi pentru Marian Oprişan, vicepreşedintele PSD Dolj Maria Schutz, judecaţi pentru corupţie, pentru soţia lui Miron Mitrea şi în cazul accidentului lui Ludovic Orban. Numele apar într-un document DNA obţinute de Mediafax.

Nume grele continuă să iasă la iveală în cazul Cătălin Voicu. Procurorii DNA susţin că senatorul PSD ar fi intervenit în justiţie pentru Marian Oprişan, pentru soţia lui Miron Mitrea sau pentru Maria Schutz - vicepreşedintele organizaţiei doljene a PSD.

Cătălin Voicu s-ar fi folosit de influenţa sa în rândul magistraţilor, nu numai în cazul oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu sau Marius Locic.

Potrivit Mediafax, care citează documente de la DNA, Voicu ar fi intervenit şi pentru Manuela Mitrea, soţia colegului său de partid, pentru vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, sau pentru o altă colegă din teritoriu - Maria Schutz - vicepreşedintele organizaţiei din Dolj a partidului.

Pe preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, Cătălin Voicu l-a ajutat într-un caz de abuz în serviciu. Oprişan fusese trimis în judecată în iunie 2006, pentru această infracţiune, dar în 2008, instanţa a decis să mute procesul la Cluj. Procurorii aveau motive să creadă că notorietatea şi influenţa lui Oprişan ar fi afectat actul de justiţie. Colegul Voicu a tras sforile, iar anul trecut, procesul a fost strămutat înapoi în Vrancea, la Judecătoria Focşani.

Procurorii DNA cred că senatorul PSD, Cătălin Voicu, a intervenit şi în dosarul colegei sale de partid de la Dolj, Maria Schutz. Aceasta a fost trimisă în judecată de către DNA, în 2008, pentru înşelăciune şi bancrută frauduloasă, care au dus la falimentarea Serelor Codlea.

Voicu l-a ajutat şi pe Miron Mitrea. Mai exact, pe soţia acestuia, Manuela, care a devenit notar public în 2005. Ministerul Justiţiei a contestat intrarea acesteia în rândul notarilor, însă acţiunea a fost respinsă ca "tardiv formulată".

Cel puţin 13 nume de politicieni, oameni de afaceri şi magistraţi au ieşit la iveală din transcrierile unor înregistrări făcute de DNA în cazul Cătălin Voicu. Procurorii DNA susţin că senatorul PSD avea relaţii cu judecători, procurori şi ofiţeri de poliţie cu funcţii de conducere, cu demnitari sau lideri politici.

Documentele transmise Senatului conţin stenograme ale unor discuţii în care Voicu invocă intervenţiile sale în aceste cazuri. În dosarul anchetatorilor se arată că Voicu "şi-a stabilit un cerc relaţional format din numeroşi judecători, procurori şi ofiţeri de poliţie, care ocupau funcţii de conducere, de care s-a folosit pentru a obţine avantaje personale?.

Voicu va fi audiat marţi de Comisia juridică în acest caz.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Catalin Voicu Orban PSD DNA stenograme
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close