Antena 3 CNN Actualitate Tiberiu Urdăreanu va fi cercetat în arest la domiciliu: "Eu nu am oferit nicio sumă"

Tiberiu Urdăreanu va fi cercetat în arest la domiciliu: "Eu nu am oferit nicio sumă"

Tiberiu Urdăreanu va fi cercetat în arest la domiciliu: "Eu nu am oferit nicio sumă"
de S.T.    |    30 Oct 2015   •   17:40
UPDATE - Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au hotărât, vineri, ca preşedintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, să fie cercetat în arest la domiciliu.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Tiberiu Urdăreanu, alături de vicepreşedintele UTI, Mihail Tănăsescu, şi de Iulius Gabriel Mardarasevici, directorul firmei Information Business Consulting SRL (IBC), este acuzat de dare de mită.

La ieşirea de la tribunal, Urdăreanu a explicat că nu a oferit nicio sumă şi nu ştie cine ar fi putut să facă denunţ împotriva sa.
 
"Cred că mai mult nu pot să vă spun acum. Eu nu am oferit nicio sumă. Nu ştiu să mă fi denunţat cineva."
 
Întrebat dacă nu a fost denunţat de Adina Samson, fosta amantă a lui Gheorghe Nichita, Urdăreanu a explicat că nu o cunoaşte şi nu ştie cine este. 
   
Vicepreşedintele UTI va fi cercetat sub control judiciar, iar directorul IBC - sub control judicar pe cauţiune, aceasta fiind stabilită la 50.000 de lei, au hotărât procurorii.

Gheorghe Nichita a fost arestat. Este acuzat de luare de mită


Ştirea iniţială:

Procurorii DNA au renunțat să mai ceară arestarea preventivă a omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu și solicită vineri Tribunalului București arestarea la domiciliu, după ce acesta și-a recunoscut vinovăția, transmite Agerpres. 

"Inculpatul Tiberiu Urdăreanu, în declarația formulată la 29.10.2015, a recunoscut acuzația și a arătat că Nichita i-a dat de înțeles că lucrurile vor merge bine, că are un 'aranjament' cu acea firmă și că va fi mulțumit. Ulterior, a avut o discuție cu Mardarasevici la sediul UTI, acesta spunându-i că se ocupă el de bunul mers al contractului, în condițiile în care și UTI își va face treaba, că era o înțelegere cu primarul, Mardarasevici comunicându-i că 8-10% din valoarea contractului ar fi 'obligații' ale asocierii pentru buna derulare a contractului", se arată în referatul DNA trimis în instanță. Procurorii cer, în schimb, arestarea preventivă a primarului suspendat de Iași, Gheorghe Nichita, care a negat faptele în timpul audierii la DNA.

×
Subiecte în articol: arest la domiciliu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close