Antena 3 CNN Actualitate DNA cere arestarea deputatului Marko Attila

DNA cere arestarea deputatului Marko Attila

DNA cere arestarea deputatului Marko Attila
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    28 Apr 2015   •   13:43

Procurorii DNA cer arestare în lipsă, pe o perioadă de 30 de zile, a fostului deputat Marko Attila pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul în care este acuzat că, alături de alte persoane, între care şi Horia Georgescu, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP.

Marko Attila a fost trimis în judecată de DNA în 9 aprilie, alături de fostul şef al ANI Horia Georgescu şi de deputatul Theodor Nicolescu, toţi trei fiind acuzaţi că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).
 
Deputatul UDMR Marko Attila a plecat în Ungaria în decembrie 2014, după ce colegii săi au votat în favoarea arestării preventive în dosarul ANRP. 
 
Procurorii au suspiciuni că, în 2008, Marko Attila Gabor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare, supraevaluând bunurile imobile respective cu 75 de milioane de euro, sumă cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.
 
În noiembrie 2014, deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar privind restituirea unor imobile.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close