Antena 3 CNN Actualitate DNA cere Parlamentului European ridicarea imunităţii europarlamentarului Adrian Severin

DNA cere Parlamentului European ridicarea imunităţii europarlamentarului Adrian Severin

DNA cere Parlamentului European ridicarea imunităţii  europarlamentarului Adrian Severin
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Apr 2011   •   16:08

DNA cere Parlamentului European ridicarea imunităţii  europarlamentarului Adrian Severin. DNA: există suspiciunea de săvârşire a infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

În comunicatul transmis de DNA se arată: "Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis astăzi, 5 aprilie 2011, ministrului Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, solicitarea de ridicare a imunităţii parlamentare în cauza referitoare la Severin Adrian, Membru al Parlamentului European, faţă de care există suspiciunea de săvârşire a infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, în vederea transmiterii acestei solicitări preşedintelui Parlamentului European, domnul Jerzy Buzek", conform Mediafax.

În data de 21 mai, europarlamentarul a fost filmat de jurnaliştii de la Sunday Times în timp ce negocia pentru promovarea unui amendament. 

Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de europarlamentarul român.

Conform publicaţiei americane, trei europarlamentari, printre care şi Severin, s-au declarat dispuşi să facă lobby contra unor sume de bani care ajungeau până la 100.000 de euro.

×
Subiecte în articol: DNA Adrian Severin Parlament European
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close