Antena 3 CNN Actualitate DNA cere pedeapsa maximă cu închisoarea pentru Alina Bica și "în limite reduse" pentru Dorin Cocoş

DNA cere pedeapsa maximă cu închisoarea pentru Alina Bica și "în limite reduse" pentru Dorin Cocoş

DNA cere pedeapsa maximă cu închisoarea pentru Alina Bica și "în limite reduse" pentru Dorin Cocoş
Sursa foto: foto- Agerpres
16 Mai 2018   •   11:35

UPDATE Pentru fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, acuzată de abuz în serviciu şi luare de mită, procurorul a cerut pedeapsă privativă de liberate orientată spre maxim, adica 10 ani, iar pentru Dorin Cocoş, tot pedeapsă cu executare, însă „situate în limite reduse”. 

 

Zi decisivă pentru Alina Bica şi Dorin Cocoş, la Instanţa Supremă! Magistraţii judecă astăzi ultimul termen din dosarul în care fosta şefă DIICOT, fugită în Costa Rica, este acuzată că a luat şpagă pentru a aproba abuziv o despăgubire supraevaluată, de 89 de milioane euro.

Fapta s-ar fi produs în perioada în care Bica a fost reprezentanta Ministerului Justiţiei în ANRP. Beneficiar ar fi fost omul de afaceri Gheorghe Stelian.

În acelaşi dosar, Dorin Cocoş este suspectat că i-ar fi cerut 10 milioane de euro lui Gheorghe Stelian pentru a interveni pe lângă comisia de la ANRP. Alina Bica se află în Costa Rica de la sfârșitul anului trecut.

×
Subiecte în articol: Alina Bica Dorin Cocos instanta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close