Antena 3 CNN Actualitate DNA cumpără tehnică de ascultare şi fotografiere în valoare de 500.000 lei de la un SRL de bloc

DNA cumpără tehnică de ascultare şi fotografiere în valoare de 500.000 lei de la un SRL de bloc

DNA cumpără tehnică de ascultare şi fotografiere în valoare de 500.000 lei de la un SRL de bloc
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Oct 2010   •   14:36

În plin scandal al interceptărilor telefonice, DNA cumpără tehnică de ascultare şi fotografiere în valoare de 500.000 de lei. Achiziţia se face de la un SRL de bloc, prin clasica metodă a licitaţiei, la care se prezintă un singur ofertant, care şi câştigă, scrie Financiarul.

Dotarea tehnică a celor de la DNA se va îmbunătăţi cu aparate de înregistrare, microfoane, pachete software de prelucrare a imaginilor, sisteme de navigare GPS  şi obiective pentru aparate de fotografiat. Firma de la care DNA cumpără echipamentul a avut până acum contracte nesemnificative.

Societatea aparţine unui tânăr de 28 de ani, al cărui tată a fost asociat cu Liviu Târsea, directorul general al firmei de securitate G4S, căreia i-a furnizat de altfel licenţe software de securitate, scrie Financiarul. Compania este filiala în România a celui mai mare grup de securitate din lume şi are contacte în regim public-privat în multe instituţii importante ale statului.

Furnizorul de echipamente de ascultare s-a ocupat până acum de montarea unei bariere de acces la Pucioasa, a montat un sistem de înregistrare a convorbirilor telefonice la Hidroelectrica Buzău şi a dotat cu staţii radio un cazinou de pe şoseaua Bucureşti-Braşov. În plus, a pus şi câteva camere de luat vederi pentru o unitate a Protan din Ilfov.

×
Subiecte în articol: DNA echipamente achizitie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close