Antena 3 CNN Actualitate DNA: Ioan Oltean nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun dosar

DNA: Ioan Oltean nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun dosar

DNA: Ioan Oltean nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun dosar
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    29 Mar 2012   •   16:42

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun dosar aflat în prezent în instrumentare la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), a precizat Biroul de presă al instituţiei, potrivit Agerpres.

"Persoana menţionată în solicitare nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun dosar aflat în prezent în instrumentare la DNA", precizează instituţia în răspunsul dat joi.

Pe 26 martie, Ioan Oltean a dat asigurări că nu are nicio legătură cu dosarul în care sunt cercetaţi pentru corupţie preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Mihai Rusu, şi fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Ioan Andreica, solicitând DNA să precizeze public dacă el are vreo implicare în acest caz.

"Vreau să vă spun şi o fac cu toată responsabilitatea: nu am niciun amestec în acest dosar. Nu am fost citat niciodată, nu am fost implicat sub nicio formă. Nu m-am întâlnit cu nimeni, n-am promis nimănui absolut nimic. Este vorba doar de trei sau patru convorbiri telefonice între oameni care sunt părţi, implicaţi într-un fel sau altul în dosar, dar din care nu rezultă că s-au întâlnit cu mine, că le-am făcut vreo promisiune, că m-am angajat într-un fel sau altul", a declarat Ioan Oltean, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Potrivit acestuia, "este vorba de convorbiri telefonice care au avut loc în 2009, iar pe parcursul anilor 2010, 2011, 2012 nu există nicio altă referire la prezenţa sa, într-un fel sau altul, în acest dosar".

Secretarul general al PDL susţine că o explicaţie pentru apariţia în presă a posibilei sale implicări în acest dosar o reprezintă distrugerea imaginii sale.

"O comandă politică, fie din afara partidului, fie din interiorul partidului. Mă aştept şi la una şi la alta. Eu am o poziţie politică ce poate deranjează pe unii", a afirmat Ioan Oltean.

Fostul secretar de stat Ioan Andreica şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Mihai Rusu, au fost reţinuţi, pe 24 martie, de procurorii DNA pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu acordarea frauduloasă a unor contracte din bani publici.

Potrivit DNA, Ioan Andreica este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de influenţă, dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la spălare de bani.

Liviu Mihai Rusu este acuzat de luare de mită şi folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene.

În acelaşi dosar, au mai fost reţinuţi Lazăr Popescu, administrator al mai multor societăţi comerciale, Ioan Claudiu Sabău, Mihai Stănescu, administrator al SC DUO MAT SRL, şi Adrian Palade, fost subordonat al lui Ioan Andreica.

×
Subiecte în articol: Ioan Oltean DNA dosar inculpat
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close