Antena 3 CNN Actualitate DNA îşi face propriul SERVICIU SECRET

DNA îşi face propriul SERVICIU SECRET

DNA îşi face propriul SERVICIU SECRET
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Aug 2014   •   10:43
Laura Codruţa Kovesi îşi face serviciu secret la DNA, potrivit sursazilei.ro. Guvernul a aprobat angajarea a 50 de agenţi sub acoperire şi de filaj. 
 
Pentru noul serviciu secret, Direcţia Naţională Anticorupţie cumpără echipamente de interceptare şi filaj, 20 de autoturisme şi tehnică de înregistrare audio-video. Investiţia va costa statul apropximativ 3 milioane de euro pe an.
 
Laura Codruţa Kovesi a întocmit, cu avizul Ministerului Justiţiei, un proiect de hotărâre de guvern, care prevede înfiinţarea a 50 de posturi de ofiţeri sub acoperire şi de filaj şi de ofiţeri specializaţi în recuperarea creanţelor, scrie sursa zilei.ro
 
Înfiinţarea unui asemena serviciu presupune şi noi dotări şi achiziţii.
 
Investiţia în serviciul secret al DNA va costa statul român 3 milioane de euro anual. 
 
Şefa DNA nu mai vrea să lucreze în anchete cu ofiţerii MAI. Motivul invocat este acela că dubla subordonare a acestora poate afecta stabilirea priorităţilor în activitatea de investigaţie. 
 
Executivul a aprobat noile posturi de agenţi şi ofiţeri, cu toate că, la sfârşitul anului trecut, Victor Ponta spunea că Guvernul are alte priorităţi în ceea ce priveşte angajările.
 
În urmă cu două luni, după ce Laura Codruţa Kovesi a fost numită la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, DNA a atribuit unor firme un contract de furnizare de tehnică de înregistrare şi filaj, în valoare de aproape 100.000 de euro.
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close