Antena 3 CNN Actualitate DNA joacă alba-neagră cu şpaga lui Ioan Oltean. Unde au dispărut banii de mită

DNA joacă alba-neagră cu şpaga lui Ioan Oltean. Unde au dispărut banii de mită

DNA joacă alba-neagră cu şpaga lui Ioan Oltean. Unde au dispărut banii de mită
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2016   •   19:23

Sacul cu bani din dosarul lui Ioan Oltean a dispărut. Aşa că acum fostul lider PDL va fi judecat doar pentru complicitate la trafic de influenţă. În rechizitoriul DNA, nu mai există acuzaţia de luare de mită.

La sfârşitul anului trecut, procurorii DNA precizau că deputatul Ioan Oltean, care avea relații apropiate cu Mihai Rotaru și cu președinta ANRP, Crinuța Dumitrean, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea lui Rotaru.

În schimbul acestui ajutor, Mihai Rotaru i-a dat lui Ioan Oltean suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii din Chitila, potrivit comunicatului DNA de atunci.

„Eu am învăţat la Drept că o judecată se face exclusiv în sala de judecată pe baza probatoriului din dosar. Am mai învăţat la Drept că în cursul unei cercetări penale, chiar şi atunci când procurorul descoperă elemente probatorii care îl dezavantajează pe el ca procuror, dar îl avantajează pe cel pe care îl cercetează trebuie să le aducă la cunoştinţă pentru că aşa este corect şi aşa este obligatoriu. Probabil că, dacă s-a disjuns, nu au fost suficiente elemente probatorii. Se va finaliza în instanţă”, a declarat deputata Ana Birchall în emisiunea La ordinea zilei.

×
Subiecte în articol: Ioan Oltean Ana Birchall La Ordinea Zilei
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close