Antena 3 CNN Actualitate DNA a făcut percheziții la Poliția Locală Sector 1 pentru un contract suspect de achiziție a unor echipamente

DNA a făcut percheziții la Poliția Locală Sector 1 pentru un contract suspect de achiziție a unor echipamente

DNA a făcut percheziții într-un dosar privind nereguli în legătură cu achizițiile publice de echipamente privind două sedii ale Poliției Locale Sector 1.

de Ştefan Petrică    |    19 Ian 2023   •   15:35

Perchezițiile au avut loc în două sedii ale Poliției Locale Sector 1, în privința unor nereguli în legătură cu achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale", potrivit DNA.

"În cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale", transmite DNA.

În acest caz, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Citeşte şi : Protest în fața primăriei conduse de Clotilde Armand, după ce Romsilva a blocat un drum din Pădurea Băneasa

"Comunicăm faptul că Poliția Locală Sector 1 a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate, colaborăm cu DNA în această investigație. Dacă vreun angajat al administrației locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă și sesizarea autorităților", potrivit oficialilor din cadrul Primăriei Sectorului 1,

"Primarul Clotilde Armand a solicitat astăzi Corpului de Control al instituției să verifice toate contractele de achiziții publice încheiate de Poliția Locală în anul 2022", au mai precizat oficialii Primăriei.

Mesajul primarului Sectorului 1 este unul ferm: ”Cine se crede mai presus de lege, plătește!”.

×
Subiecte în articol: DNA perchezitii Poliţia Locală
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close