Antena 3 CNN Actualitate DNA se interesează de afacerile Astra Asigurări din perioada 2003-2015 - surse

DNA se interesează de afacerile Astra Asigurări din perioada 2003-2015 - surse

DNA se interesează de afacerile Astra Asigurări din perioada 2003-2015 - surse
19 Ian 2016   •   21:41

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat Autorității de Supraveghere Financiară informații referitoare la activitatea companiei Astra Asigurări în perioada 2003-2015, au declarat pentru Profit.ro mai multe surse apropiate ASF. DNA spune că nu există, în acest moment, un dosar privind societatea falimentară.

Primele solicitări de la DNA au venit în urmă cu aproximativ o lună, undeva la jumătatea lunii decembrie 2015. Procurorii au colectat date și în mod direct de la Astra, au precizat pentru Profit.ro surse din companie.

Pe căi oficiale, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a confirmat, dar nici nu a negat, menționănd doar că nu comentează informația. Pe de altă parte, la solicitarea Profit.ro, reprezentanții Biroului de presă al Direcției Naționale Anticorupție au arătat că legea nu le permite să facă publice eventualele acțiuni întreprinse în fazele de cercetare, astfel că nu pot comenta informația.

Totuși, DNA a furnizat un răspuns în ceea ce privește posibila existență a unui dosar. “Raportat la împrejurările descrise în cererea dumneavoastră, în acest moment, persoanele la care faceți referire nu au calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar aflat pe rolul Direcției Naționale Anticorupție”, a arătat DNA. Profit.ro a întrebat dacă există un dosar în care să fie implicată compania Astra Asigurări, Dan Grigore Adamescu (acționarul majoritar) sau familia acestuia și, dacă există, care este calitatea acestora în dosar.

Mai mult, pe profit.ro.

×
Subiecte în articol: DNA astra asigurari
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close