Antena 3 CNN Actualitate DNA: Sorin Apostu ar fi luat 14.000 euro mită. Fostul primar al Clujului nu s-a atins de salariu de un an

DNA: Sorin Apostu ar fi luat 14.000 euro mită. Fostul primar al Clujului nu s-a atins de salariu de un an

DNA: Sorin Apostu ar fi luat 14.000 euro mită. Fostul primar al Clujului nu s-a atins de salariu de un an
Sursa foto: Foto: presalocala.com
de M.Z.    |    30 Dec 2011   •   09:07

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, nu s-a atins de niciun ban din salariu, timp de mai bine de un an. Asta înseamnă că trăia din alţi bani, spun procurorii DNA care argumentează astfel că fostul edil lua mită.

Anchetatorii susţin că Sorin Apostu ar fi încasat aproape 14.000 de euro de la reprezentanţii unui hypermarket. În schimbul banilor, fostul edil ar fi urmat să influenţeze mai multe controale care ar fi trebuit să aibă loc la hypermarket.

De altfel, unul dintre denunţătorii primarului suspendat este chiar directorul general al lanţului de magazine. Acesta a declarat în faţa procurorilor DNA că în 2007, pe când Apostu ocupa funcţia de director în cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Cluj-Napoca, i-ar fi cerut 850 de euro pe lună tocmai ca să intervină la diverse instituţii de control.

În rechizitoriu, se mai arată că Sorin Apostu a cerut ca primirea banilor să fie disimulată prin încheierea unui contract de consultanţă cu o societate de consultanţă deţinută de socrul său.

Procurorii mai arată că acesta, deşi era primar, nu s-a atins de salariu mai mult de un an, ceea ce înseamnă că îşi asigura traiul din alte venituri.

Pe 29 decembrie, fostul primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, fals şi primire de foloase necuvenite.

 




×
Subiecte în articol: Sorin Apostu salariu bani mita
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close