Antena 3 CNN Actualitate DNA: Udrea spăla şpaga prin firma de la Nana. Ce spune Udrea despre acuzaţii

DNA: Udrea spăla şpaga prin firma de la Nana. Ce spune Udrea despre acuzaţii

DNA: Udrea spăla şpaga prin firma de la Nana. Ce spune Udrea despre acuzaţii
12 Mar 2015   •   16:40

Elena Udrea ar fi spălat o parte din şpaga din dosarul Microsoft prin firma care administrează moşia lui Băsescu de la Nana. În referatul de arestare, procurorii spun că Udrea a scos din conturile personale aproape 500.000 de euro, bani pe care i-a transferat apoi în conturile firmei Agro Green Nana. Elena Udrea neagă acuzaţiile într-o postare pe Facebook.

Elena Udrea susţine că nu e nimic ilegal în faptul că şi-a împrumutat firma cu jumătate de milion de lei.

Iată ce scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea pe Facebook:

-Documentul este rezultatul unei cereri DNA către Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor care a venit între momentul în care s-a dispus prima arestare şi momentul apelului.

-Nu este vorba de 487.000 de euro, ci de lei.

-Judecătorii din dosarul Microsoft nu au reţinut această acuzaţie ca fiind reală, dispunându-se arestul la domiciliu. Practic, acuzaţia s-a dovedit neîntemeiată şi ÎCCJ a respins-o.

-Nu există nicio legătură între presupusul Offshore a lui Pescariu şi vreo tranzacţie către Elena Udrea. Cu atât mai puţin aceasta. Avem de-a face doar cu o juxtapunere stupidă a unor elemente invocate în dosar.

Sursa: Facebook

Transferul banilor în conturile firmei care administrează moşia Nana ar fi avut loc luna trecută, iar anchetatorii consideră că şpaga provenea totuşi de la Dinu Pescariu, unul dintre denunţătorii Elenei Udrea.

Dinu Pescariu a depus un înscris în ceea ce priveşte înfiinţarea unei societăţi, Streampoint Management, cu un capital de 100 USD, prin care urma să se deruleze remiterea în tranşe a unor sume de bani (n.r. catre Elena Udrea).

Probele procurorilor privind spălarea de bani se bazează pe o sesizare primită de la Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor. Astfel, Udrea este suspectată că fiind sub control judiciar ar fi încercat să acopere urmele mitei.

Actul provenind de la Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor reprezintă o sesizare, datată 13 februarie 2015. Conţinutul faptelor sesizate - ridicarea de bani din contul propriu şi transfer de bani în contul Agro Green Nana SRL, în luna februarie 2015. Suma presupus a fi spălată, aproximativ 487.000 euro.

Practica ascunderii banilor obţinuţi ilegal nu este nouă pentru Elena Udrea. Împreună cu fostul ei soţ, omul de afaceri Dorin Cocoş, au ascuns mita pe care au primit-o pentru atribuirea contractului Microsoft, prin înstrăinarea şi cumpărarea mai multor imobile.


×
Subiecte în articol: Elena Udrea microsoft Nana
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close