Antena 3 CNN Actualitate ''DNA-ul pădurilor'', proiectul care ar putea fi adoptat săptămâna viitoare în Parlament

''DNA-ul pădurilor'', proiectul care ar putea fi adoptat săptămâna viitoare în Parlament

Politicienii români se arată tot mai preocupati de combaterea tăierilor ilegale de lemn. În curând, pădurile României ar putea avea propriul DNA! Proiectul USR privind înfiintarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Mediu, "DNA-ul pădurilor", a intrat pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de plen a Camerei Deputatilor. Totodată, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor si Pădurilor, încearcă să interzică orice formă de exploatare a lemnului pe o suprafaţă de 75% din fiecare parc naţional al României.

''DNA-ul pădurilor'', proiectul care ar putea fi adoptat săptămâna viitoare în Parlament
Sursa foto: Antena 3
28 Apr 2020   •   13:46

DNA-ul pădurilor ar putea fi adoptat săptămâna viitoare de Parlament. Birourile Permanente au aprobat introducerea proiectului USR în dezbatere.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu va funcționa în cadrul Parchetului General și va avea apoape 300 de procurori.

Aceştia vor ancheta tăierile ilegale de păduri, depozitările ilegale și traficul de deșeuri sau nerespectarea normelor anti-poluare.

Tot luni, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a cerut Parlamentului reanalizarea proiectului legislativ care prevede protecție strictă pentru 75% din suprafața fiecărui Parc Național din România.

Practic, pe 75% din suprafaţă parcurilor naţionale nu va fi permisă nicio formă de exploatare a lemnului.

România are 13 parcuri naţionale, cu o suprafaţă totală de peste 318.000 de hectare.

 

 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close