Antena 3 CNN Actualitate DNA: Un deputat UDMR a primit şpagă chiar în parcarea Parlamentului

DNA: Un deputat UDMR a primit şpagă chiar în parcarea Parlamentului

DNA: Un deputat UDMR a primit şpagă chiar în parcarea Parlamentului
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Oct 2012   •   20:46
Un deputat UDMR a primit şpagă chiar în parcarea Parlamentului, susţin procurorii anticorupţie. DNA îl acuză pe deputatul Olosz Gergely că a primit de la o firmă aproape 100.000 de euro pentru a facilita încheierea unor contracte în domeniul energetic.

Potrivit rechizitoriului procurorilor anticorupţie, deputatul Olosz Gergely era
atât de sigur pe el încât nu s-a ferit deloc atunci când ar fi primit cei 400.000 de lei mită. I-a chemat pe reprezentanţii firmelor de la care a luat banii chiar în parcarea Palatului Parlamentului.

Olosz Gergely  este acuzat de DNA că a primit bani pentru a facilita încheierea mai multor contracte cu furnizorii de energie electrică. Potrivit rechizitoriului, banii i-ar fi fost daţi de către reprezentantul unor companii private.

În rechizitoriu se mai arată că deputatul UDMR şi-ar fi folosit influenţa pe lângă o persoană cu funcţie de decizie din cadrul Ministerului Agriculturii pentru a o determina să  favorizeze interesele comerciale ale unui grup privat.


Procurorii mai spun că mita era disimulată în contractele de consultanţă după care a fost apoi trecută ca şi cheltuieli deductibile într-un proiect pe fonduri europene.


În faţa anchetatorilor, deputatul a declarat că, de fapt, banii reprezentau un împrumut pe care el l-a intermediat.


Deputatul Olosz Gergely este acţionar la şapte firme, deţine şapte imobile şi nouă terenuri. În conturile de la bănci are 12.000 euro, credite de aproximativ 150.000 euro şi a împrumutat o rudă cu 195.000 lei.

Olosz Gergely a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă.


 

×
Subiecte în articol: mita luare de mita DNA UDMR
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close