Antena 3 CNN Actualitate DNSC, avertisment: Infractorii cibernetici folosesc capcane promoționale de Ziua Femeii. Imaginea unui supermarket folosită abuziv

DNSC, avertisment: Infractorii cibernetici folosesc capcane promoționale de Ziua Femeii. Imaginea unui supermarket folosită abuziv

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra unor tentative prin care infractorii cibernetici, sub pretextul unor campanii de Ziua Femeii, trimit utilizatorilor mesaje cu link-uri către site-uri de phishing.

DNSC, avertisment: Infractorii cibernetici folosesc capcane promoționale de Ziua Femeii. Imaginea unui supermarket folosită abuziv
Sursa foto: Pexels.com / Tima Miroshnichenko
de Claudia Popovici    |    07 Mar 2022   •   20:42

„Abia mâine este 8 martie, dar infractorii cibernetici au început deja să-și promoveze capcanele promoționale pentru Ziua Femeii. Ultima schemă de fraudare folosește abuziv identitatea vizuală Lidl România”, arată reprezentanții DNSC.

Conform acestora, sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu de 2.000 de lei după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile pe social media sau aplicații de mesagerie mesaje cu link-uri către site-uri de phishing.

„Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existența unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală și a luat imediat măsurile necesare închiderii lor.

Cu toate acestea, atacatorii pun în funcțiune noi site-uri care găzduiesc astfel de inițiative frauduloase aproape zilnic”, arată DNSC, potrivit Mediafax. 

Specialiștii le recomandă utilizatorilor să evite accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute sau să le analizeze cu o soluție de securitate, înainte de a face click, să nu furnizeze date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri și să verifice existența promoției pe canalele oficiale ale brandului.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close