Antena 3 CNN Actualitate Doar 341 de medici s-au prezentat să ocupe 2.000 de posturi

Doar 341 de medici s-au prezentat să ocupe 2.000 de posturi

Doar 341 de medici s-au prezentat să ocupe 2.000 de posturi
Sursa foto: doctor operatie
17 Mar 2009   •   07:59

Întinerirea domeniului sănătăţii se va face greu, cu siguranţă, având în vedere dezinteresul de a intra în sistem al tinerilor. Deşi duce lipsă de personal în spitale, ministerul nu a reuşeşte să atragă noi medici să ocupe aceste locuri sau să ia locul doctorilor ce ies la pensie.
Scoatearea la concurs a 1900 de posturi de medici de către Ministerul Sănătăţii nu a trezit interes. Doar 341 de candidaţi s-au înscris, a anunţat Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar (CNPDS), citat de Evenimentul Zilei
Deblocate în plină criză, cele 1900 de posturi sunt 962 pentru rezidenţi, 848 pentru specialişti şi 109 pentru medicină generală. Iniţial se anunţaseră scoaterea la concurs a 3000 de posturi, dar managerii de spitale nu au dorit să ofere decât poziţiile în cauză.
Potrivit CNPDS, în 12 judeţe, cererile pentru aceste locuri au fost reduse, fiind înscrişi între unu şi trei candidaţi.

Astfel, în judeţele Harghita, Ialomiţa, Satu-Mare, Vrancea a fost înscris câte un candidat, în Botoşani, Mara mureş, Giurgiu, Sibiu, Suceava câte doi candidaţi, iar în Brăila, Covasna, Teleorman câte treicandidaţi.
?Am scos la concurs 60 de pos turi de medici în tot judeţul, însă s-au înscris doar doi doctori pentru ambulanţă. Deficitul cel mai mare îl avem la Serviciul de Ambu lanţă, unde scosesem la concurs 14 posturi, şi de la spitalul jude ţean?, ne-a declarat medicul Paul Marinescu, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu. Concursul pentru ocuparea posturilor libere va fi organizat pe 25 martie.
Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close