Antena 3 CNN Actualitate Doar în România: O pensionară de 63 de ani, fără niciun fel de avere, demarează o afacere de jumătate de MILIARD de euro

Doar în România: O pensionară de 63 de ani, fără niciun fel de avere, demarează o afacere de jumătate de MILIARD de euro

Doar în România: O pensionară de 63 de ani, fără niciun fel de avere, demarează o afacere de jumătate de MILIARD de euro
16 Feb 2013   •   17:25

Afaceri de foarte multe milioane de euro în spatele cărora, se află aparent doar nişte simpli pensionari, care de cele mai multe ori mai şi trăiesc în condiţii modeste. 

Cum au ajuns de la statutul de pensionar la cel de mare afacerişti? Simplu, doar pe acte pentru că sunt folosiţi drept paravan. O pensionară de 63 de ani, fără niciun fel de avere să înceapă o afacere de jumătate de miliard de euro.

Dacă statul nu reuşeşte să ducă la îndeplinire marile proiecte energetice, o fac privaţii. O hidrocentrală de acumulare prin pompaj de 300 de MW va fi construită pe lacul Izvorul Muntelui de pe râul Bistriţa.

Afacerea a demarat la finele anului trecut, când Transelectrica a aprobat racordarea la sistemul energetic naţional pentru viitoarea hidrocentrala. Avizul a fost dat unei firme necunoscute din Bucureşti, Water Energy System, companie care apare cu un singur acţionar, şi anume Maria Soreanu, o femeie născută în 1950.

Surse din piaţă susţin însă că în spatele pensionarei s-ar afla Iulian Dascălu, proprietarul  mallurilor Iulius Mall din Iaşi, Cluj şi Timişoara. Acesta este cel mai bogat om de afaceri ieşean, cu o avere estimată între 100 şi 300 milioane de euro.

Contactat de jurnaliştii Income Magazine, afaceristul spune că nu se află el în spatele proiectului care presupune o investitie de 500 de milioane de euro.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close