Antena 3 CNN Actualitate Doar ţăranii cu acte mai au voie să vândă lapte, ouă sau peşte

Doar ţăranii cu acte mai au voie să vândă lapte, ouă sau peşte

Doar ţăranii cu acte mai au voie să vândă lapte, ouă sau peşte
08 Ian 2009   •   12:30

O nouă legislaţie în domeniu încearcă să facă ordine în comerţul din pieţe. Vizaţii sut ţăranii care vând lapte, ouă sau peşte. Aceştia au termen până la 1 februarie pentru a se înregistra la direcţiile sanitare veterinare, iar după această dată vor fi aplicate amenzi, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş, citat de Gândul.
Măsura vine ca urmare a unui ordin intrat în vigoare la 1 ianuarie. Oricum cei care nu se supun ordinului nnu vor fi sancţionaţi de la prima abatere, ci vor avea un timp să se conformeze noilor norme.
Ordinul menţionează că ţăranii pot vinde acele produse în anumite cantităţi, stabilite în funcţie de tipul alimentelor. Astfel, ţăranii pot comercializa lapte crud conform cotei de lapte care le este alocată, până la 300 de kilograme de peşte proaspăt capturat în mare sau 50 de kilograme de peşte de apă dulce în cazul unui singur transport, carne de pasăre de la ferme cu până la 2.000 de capete şi ouă provenind de la ferme de cel mult 50 de găini. ANSVA promite că va duce o campanie de informare pentru implementarea noului act.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ANSVSA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close