Antena 3 CNN Actualitate Dobriţoiu denunţă erori mari la recalcularea pensiilor militare: Sunt indicii că s-a petrecut ceva neplăcut

Dobriţoiu denunţă erori mari la recalcularea pensiilor militare: Sunt indicii că s-a petrecut ceva neplăcut

Dobriţoiu denunţă erori mari la recalcularea pensiilor militare: Sunt indicii că s-a petrecut ceva neplăcut
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Feb 2013   •   11:32
Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a declarat, marţi, că auditul făcut în mandatul său a arătat că recalcularea pensiilor militare s-a făcut neprofesionist, cu mari greşeli, iar statul trebuie să plătească 200.000 de lei în plus, instituţiile abilitate urmând să stabilească vinovaţii, scrie Mediafax.

"Procesul de recalculare a pensiilor militare a adus nişte realităţi în sistem absolut anacronice, subofiţerii aveau pensii mai mari decât generalii, ori aşa ceva nu se întâmplă în nicio armată. În urma procesului de auditare a reieşit faptul că s-a lucrat foarte repede, neprofesionist, sunt greşeli mari. Cu alte cuvinte, statul trebuie să plătească o sumă care excede 200.000 de lei în plus. Pe de altă parte, tot în urma procesului de auditare a rezultat faptul că vreo câteva mii bune de dosare nu au fost procesate, iar procesul a fost declarat închis în baza legii, îndeplinindu-se termenul", a declarat Dobriţoiu.
   
El a adăugat că "acestea sunt indicii serioase că acolo s-a întâmplat ceva neplăcut, având în vedere faptul că a fost o decizie politică pentru finalizarea acestui proces într-un termen foarte scurt".
   
"Preocuparea noastră în momentul în care am văzut dimensiunea lipsei de profesionalism în soluţionarea acestui proces şi a impactului deosebit de mare pe care îl are pe buget... am constatat că bugetul de achiziţii al Ministerului Apărării se îndreaptă către alte zone, ceea ce a generat şi generează serioase lacune privind creşterea capacităţii operaţionale a forţelor noastre armate în calitate de aliat", a mai spus fostul ministru al Apărării.
   
Întrebat cine sunt vinovaţii, senatorul PNL a răspuns: "Vinovaţii vor fi stabiliţi de către organele îndrituite ale statului, ale acestui stat de drept".
   
El a precizat însă că aceste nereguli s-au întâmplat în timpul mandatului lui Gabriel Oprea la conducerea MApN.
   
Dobriţoiu a spus, răspunzând unei întrebări, că nu are informaţii că s-ar fi început cercetări ale parchetului împotriva lui Gabriel Oprea.
  
Calculul pensiilor speciale a inclus lucruri normale, existând informaţii conform cărora în special în zona militară nu au existat adeverinţe, a declarat luni seară premierul Victor Ponta.
   
"Asta este o altă bombă atomică. Am informaţii despre faptul că la pensiile speciale - armată, poliţie - la calcule au fost nişte lucruri anormale, în special în zona militară, din câte am înţeles, nu prea erau adeverinţele, pentru că militarii nu au, ca noi, cartea de muncă încheiată sau deschisă", a spus Ponta la un post de televiziune.
 



×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close