Antena 3 CNN Actualitate Dobriţoiu, după ce a fost chemat la DNA: Acum e clar că liberalii sunt duşmanii neamului şi trebuie lipiţi de perete ca o muscă

Dobriţoiu, după ce a fost chemat la DNA: Acum e clar că liberalii sunt duşmanii neamului şi trebuie lipiţi de perete ca o muscă

Dobriţoiu, după ce a fost chemat la DNA: Acum e clar că liberalii sunt duşmanii neamului şi trebuie lipiţi de perete ca o muscă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Aug 2013   •   22:42

Corneliu Dobriţoiu a declarat marţi, că cercetarea în dosarul său a fost începută atunci când a apărut informaţia pe surse că ar putea prelua Ministerul Apărării, probabil pentru a-i bloca accesul, precizând că "acum e clar că liberalii sunt duşmanii neamului şi trebuie lipiţi de perete ca o muscă", informează Mediafax.

 
Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a fost, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat de procurorii militari anticorupţie pentru a-i aduce la cunoştinţă o nouă acuzaţie, respectiv cea de fals intelectual, precum şi că s-a schimbat încadrarea juridică a unei fapte pentru care a fost pus deja sub învinuire în dosarul privind modul în care obţinut locuinţa de serviciu.
 
Senatorul liberal Corneliu Dobriţoiu a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că a aflat din presă de extinderea urmăririi penale în cazul său.
 
"Susţin procurorii că aş fi plănuit din 1999 închirierea, cumpărarea apartamentului de serviciu, la preţ subevaluat. Am făcut raport pentru locuinţă de serviciu la fel ca toată lumea, iar eu nici măcar nu ştiam în ce stadiu erau lucrările atunci. Acum sunt acuzat şi de fals intelectual", a spus Dobriţoiu.
 
Întrebat dacă este de părere că acest dosar a fost demarat pe fond politic, Dobriţoiu a spus că timp de patru ani nu s-a făcut nicio cercetare, iar apoi, când a apărut informaţia pe surse că ar putea prelua Ministerul Apărării, a fost dispusă începerea urmăririi penale în cazul său.
 
"Ca om, ce pot să cred, când nu s-a mai întrebat din 2009 până în 2013 despre caz, iar toată avalanşa s-a declanşat în urma unei informaţii pe surse că liberalii iau Ministerul Apărării, şi de acolo all the hell... . Nu vreau să emit niciun fel de ipoteze, viaţa le demonstrează pe toate, încet. Probabil că cineva a dorit să blocheze accesul meu la minister, să nu apară alte probleme ce puteau deranja nu numai imaginea unor oameni care au trecut pe acolo. (...) Acum e clar: liberalii sunt duşmanii neamului şi trebuie lipiţi de perete ca o muscă", a mai spus Dobriţoiu. 
 
Avocatul lui Corneliu Dobriţoiu, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat marţi, la ieşirea de la DNA, că procurorii militari au finalizat cercetarea în cazul fostului ministru şi că va începe faza de prezentare a materialului de urmărire penală.
 
Surse judiciare au precizat pentru sursa citată că toţi învinuiţii din acest caz vor fi chemaţi, începând de luni, pentru a studia toate probele adunate împotriva lor în acest dosar.
 
Pe 16 august, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) anunţa că a fost începută urmărirea penală în acest dosar în cazul generalilor Corneliu Dobriţoiu şi Traian Pigui
 
Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul generalului maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii.
 
Valoarea prejudiciului în dauna Ministerului Apărării Naţionale a fost estimat la 1,2 milioane de lei.
 
Pe 26 aprilie, DNA anunţa că în acest dosar mai sunt urmăriţi penal generalii Floarea Şerban, Francisc Radici, Constantin Năstase, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircia Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, coloneii Cornel Julea şi Ionel Vizitiu şi plutonierul Mihaela Matei, pentru că au cumpărat locuinţe de la MApN folosind declaraţii false. Celor zece persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în perioada 16 - 24 aprilie.
 
 
 

×
Subiecte în articol: Corneliu Dobritoiu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close