Antena 3 CNN Actualitate Dobriţoiu, urmărit şi pentru fals în dosarul privind cumpărarea locuinţei de serviciu

Dobriţoiu, urmărit şi pentru fals în dosarul privind cumpărarea locuinţei de serviciu

Dobriţoiu, urmărit şi pentru fals în dosarul privind cumpărarea locuinţei de serviciu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Aug 2013   •   16:52
Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a fost citat marţi de procurorii militari anticorupţie, pentru a-i aduce la cunoştinţă că a fost extinsă urmărirea în dosarul în care este cercetat pentru modul în care obţinut locuinţa de serviciu, fiind acuzat acum şi de fals, au declarat surse judiciare, informează Mediafax.
 
Sursele citate au precizat că în cazul lui Corneliu Dobriţoiu cercetarea penală a fost extinsă "cu una - două fapte de fals".
 
Pe 16 august, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) anunţa că a fost începută urmărirea penală în acest dosar în cazul generalilor Corneliu Dobriţoiu şi Traian Pigui
 
Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul generalului maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii.
 
Valoarea prejudiciului în dauna Ministerului Apărării Naţionale a fost estimat la 1,2 milioane de lei.
 
Pe 26 aprilie, DNA anunţa că în acest dosar mai sunt urmăriţi penal generalii Floarea Şerban, Francisc Radici, Constantin Năstase, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircia Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, coloneii Cornel Julea şi Ionel Vizitiu şi plutonierul Mihaela Matei, pentru că au cumpărat locuinţe de la MApN folosind declaraţii false. Celor zece persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în perioada 16 - 24 aprilie.
 
Presa relata, în 2007, că numeroşi membri ai conducerii Ministerului Apărării şi-au cumpărat locuinţele de serviciu, fără respectarea prevederilor legale.
 
Ministerul Apărării informa ulterior că subiectul locuinţelor de serviciu pentru militari se află în atenţia nou-înfiinţatei Direcţii de Prevenire şi Investigare a Corupţiei şi Fraudelor, care a început verificările încă din primele zile ale lui ianuarie 2007.
 
Sorin Frunzăverde, ministru al Apărării la acea vreme, declara că majoritatea militarilor care şi-au cumpărat locuinţele de serviciu au făcut-o conform legii.
 
În 2007, liberalul Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apărării, declara că vânzarea locuinţelor de serviciu către personalul angajat al MAp s-a făcut prin declaraţii pe propria răspundere, dar după mandatul său, printr-o lege aprobată în Parlament.
 
Direcţia de Prevenire şi Investigare a Corupţiei şi Fraudelor (DPICF) din MAp a stabilit, în noiembrie 2007, că, din cei 160 de ofiţeri superiori a căror situaţie locativă a fost verificată, 30 au beneficiat fără drept de locuinţe de serviciu, dosarele acestora urmând să ajungă la DNA.


 

×
Subiecte în articol: Corneliu Dobritoiu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close