Antena 3 CNN Actualitate Dobroeşti, comuna unde stă Orban, carantinată. Județul Ilfov depășește rata de infectare 8 la mia de locuitori

Dobroeşti, comuna unde stă Orban, carantinată. Județul Ilfov depășește rata de infectare 8 la mia de locuitori

Şase localităţi de lângă Capitală vor intra în această seară în carantină. Printre acestea se numără şi Dobroeşti, comuna în care domiciliază premierul României. Celelalte localităţi care vor intra în carantină de la ora 22 sunt: Otopeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Măgurele şi Popeşti-Leordeni. Premierul spune că nu se va muta la vila Lac, odată ce comuna în care locuieşte va intra în carantină.

Dobroeşti, comuna unde stă Orban, carantinată. Județul Ilfov depășește rata de infectare 8 la mia de locuitori
de Iulia Gorgorin    |    21 Noi 2020   •   16:27

Ludovic Orban a declarat la un post tv că locuieşte la Dobroeşti, comuna care va intra în carantină de la ora 22.

Pentru a se deplasa, premierul spune că este suficientă legitimaţia de serviciu

''E suficientă legitimaţia de serviciu, nu trebuie obligatoriu declaraţia. Dacă mă duc la muncă, pot să duc la muncă. Dacă mă duc la spital, mă duc la spital. Misiunea poliţie şi a jandarmeriei este să stabilească un plan'', a spus premierul.

Pentru a se deplasa, locuitorii localităţilor carantinate trebuie să aibă cu ei declaraţia pe proprie răspundere

În urma analizei de risc, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis sâmbătă ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni , Mogoșoaia, din județul Ilfov.

De asemenea, Arafat a semnat și ordinul pentru Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu , Medgidia, Valu lui Traian și Techirghiol din județul Constanța.

Carantina pentru localitățile din Ilfov începe sâmbătă la ora 22:00, în timp ce pentru localitățile din Constanța la ora 20:00.

Județul Ilfov depășește rata de infectare 8 la mia de locuitori

Crește rata de infectare cu SARS-CoV-2 în județul Ilfov de la 7,89 la 8,17. Locul „fruntaș” este ocupat de județul Sibiu, cu 8,82 la mie, urmat de Ilfov și Cluj cu 7,19, potrivit Mediafax.

Municipiul Bucureşti are o incidenţă de 5,88, în ușoară creștere față de vineri, când era 5,79 la mia de locuitori.

Incidență mare se mai înregistrează în judeţele Braşov - 6,45, Alba - 6,22, Constanţa - 6,16, Timiş - 5,97 și Arad - 5,59.

Judeţele cu rata cea mai mică sunt Gorj - 1,74, Olt - 1,79 și Vrancea - 1,88.

×
Subiecte în articol: carantină dobroesti Ludovic Orban
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un tren s-a blocat aproape de Bucureşti. Oamenii au stat în câmp, fără apă
x close