Antena 3 CNN Actualitate Doctor de la ”Matei Balș”, despre lupta pentru vindecarea pacienților cu coronavirus: Față de COVID-19 nimeni nu are niciun fel de imunitate

Doctor de la ”Matei Balș”, despre lupta pentru vindecarea pacienților cu coronavirus: Față de COVID-19 nimeni nu are niciun fel de imunitate

Antena 3 a prezentat în exclusivitate un interviu cu șeful compartimentului de boli emergente, doctorul Cătălin Apostolescu, în care se vorbește despre modul în care ce de la Matei Balș luptă pentru vindecarea pacienților.

Doctor de la ”Matei Balș”, despre lupta pentru vindecarea pacienților cu coronavirus:  Față de COVID-19 nimeni nu are niciun fel de imunitate
16 Mar 2020   •   23:34

”Din fericire, până în momentul de față nu am ajuns să avem pacienți intubați din cauza coronavirusului. Prima provocare a fost însă să antrenîm personalul. L-am atrenat psihic dar și în vederea purtării echipamentului de protecție. A doua provocare a fost obținerea de echipament de protecție.

Noi, prin natura profesiei pe care o avem ne-am pus această problemă încă de la jumătatea lui ianuarie. Ne-am achiziționat echipament, dar nu știu dacă ne ajunge pe parcursul epidemiei.

Personalul din spitalele de boli infecțioase e supus la tot soiul de germeni. Prin urmare, există un fond de educație privind folosirea echipamentului de protecție. În ultimii 10 ani, Matei Balș a fost pus față în față cu gripa pandemică și cu provocarea epidemiei de ebola. Un nucleu de oameni știa cum se folosește echipamentul de protecție. Dezbrăcarea e momentul cel mai important cu privire la infectarea cu coronavirus.

Noi avem un fond de rezistență naturală. În ultimii ani ne-am confruntat cu tot felul de epidemii de gripă. Dacă virusul gripal nu suferă o modificare majoră, nu ne așteptăm să apară o epidemie severă. Față de coronavirus nimeni nu are niciun fel de imunitate”, a spus Apostolescu.

Toate mărturiile, în materialul video de mai jos:

×
Subiecte în articol: coronavirus matei balș
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close