Doctorii renunţă la proteste: Vor semna noile contracte cu CNAS

de Antena3.ro    |    09 Iun 2011   •   10:20
Doctorii renunţă la proteste: Vor semna noile contracte cu CNAS Foto: Intact Images
Medicii de familie au hotărât să semneze noile contracte de servicii cu casele de asigurări de care aparţin. Începând de joi, vor depune actele pentru contractare, informează preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, citat de Mediafax.

Medicii de familie au decis să semneze contractele pe 2011 pentru că pacienţii nu au nici o vină,
a precizat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie. "Le mulţumim pentru că ne-au fost alături", a mai spus Doina Mihăilă.

Negocierile privind prevederile noilor acte normative vor continua în perioada următoare pentru găsirea unor soluţii.

Miercuri, reprezentanţii medicilor de familie au anunţat, la finalul discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, că nu vor semna noul contract-cadru şi că de marţi vor percepe taxe pentru consultaţii.

În cadrul negocierilor, reprezentanţii medicilor de familie au cerut 200 de milioane de lei pentru întreţinerea cabinetelor, în timp ce cei ai Ministerului Sănătăţii şi CNAS au spus că această cheltuială nu poate fi susţinută.

Conflictul dintre medici şi Casa de Asigurări de Sănătate a izbucnit la începutul săptămânii, după ce cadrele medicale au refuzat să semneze noile contracte cadru.

În urmă cu numai câteva zile, preşedintele CNAS i-a acuzat pe medici că prescriu anumite medicamente în schimbul unor vacanţe exotice.

 

Parteneri
x close