Antena 3 CNN Actualitate Doctorii se pregătesc de proteste. Colegiul medicilor a trimis o scrisoare celor 40.000 de membri

Doctorii se pregătesc de proteste. Colegiul medicilor a trimis o scrisoare celor 40.000 de membri

Doctorii se pregătesc de proteste. Colegiul medicilor a trimis o scrisoare celor 40.000 de membri
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    04 Sep 2013   •   19:06
Colegiul Medicilor din România (CMR) a trimis membrilor organizaţiei scrisori semnate de preşedintele Vasile Astărăstoae, prin care îi anunţă că vor fi organizate proteste în stradă, calendarul detaliat al acţiunilor urmând să fie stabilit vineri. 
 
"Sunt însă momente într-o profesie când suntem obligaţi să luăm decizii care vor influenţa destinul profesiei. Deciziile colective vor afecta însă şi destinul nostru individual. Un asemenea moment trăim astăzi. Colegiul Medicilor din România consideră că trebuie să acţionăm pentru a apăra independenţa şi respectul profesiei şi profesioniştilor. Aceasta este raţiunea pentru care simt nevoia să vă scriu aceste rânduri. De ce acum trebuie să acţionăm, să participăm? Răspunsul este foarte simplu. Numai cine vrea să fie surd şi orb nu recunoaşte că încet, încet societatea noastră este dominată de emoţii negative cum ar fi invidia, ura, arivismul, impocrizia şi mai ales frica, (...) că în acest climat medicii sunt ţinta campaniilor de denigrare şi că se practică dezinformarea cetăţenilor", se arată în scrisoarea trimisă medicilor şi obţinută de Mediafax.

Preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, le mai transmite colegilor că numai cine vrea să fie surd şi orb nu observă că, în România, profesioniştilor din sănătate li se oferă venituri mici, muncă epuizantă, lipsă de respect şi, în final, recomandarea de a-şi lăsa familia şi a pleca în pribegie în străinătate.
 
"În această toamnă, începem o bătălie lungă şi grea. Ştim că în această bătălie împotriva noastră se va utiliza dezinformarea, demagogia şi populismul. Se va spune că într-o perioadă de criză solicitările noastre sunt exagerate, omiţându-se faptul că tot în aceeaşi perioadă de criză guvernanţii găsesc fonduri pentru instituţiile de forţă cu ajutorul cărora doresc să îşi impună punctul de vedere. Ştim că locul profesioniştilor din sănătate este lângă pacienţi, şi nu în stradă. Dar atunci când forţa argumentelor nu există pentru urechile decidenţilor, este necesar să le afirmi în stradă. (...) Iată de ce trebuie să fim toţi, împreună, în Piaţa Publică!", se mai arată în scrisoare. 
 
CMR le mai transmite medicilor că în 6 septembrie, împreună cu Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate, va fi stabilit calendarul detaliat al manifestărilor care vor fi organizate.
 
"Vă aşteptăm la fiecare dintre ele!", se arată în finalul scrisorii.
 
Preşedintele CMR a precizat că scrisoarea a fost trimisă celor 40.000 de membri ai Colegiului Medicilor din România.  
 
Pe 6 august, CMR anunţa că angajaţii din sistemul sanitar vor participa, între 18 şi 24 septembrie, la pichetări în toate judeţele din ţară şi în Capitală, în faţa Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Finanţe, iar în octombrie va fi organizat un miting la Bucureşti. Principala nemulţumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor.

 
 


 
 

×
Subiecte în articol: medici salarii medici

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022

Cât o să ne coste încălzirea pentru un apartament cu două camere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close