Antena 3 CNN Actualitate Doctorul Ciuhodaru trage un semnal de alarmă, după ce Guvernul a adoptat OUG privind privatizarea din sănătate: E un atentat la viața românilor, o crimă cu premeditare

Doctorul Ciuhodaru trage un semnal de alarmă, după ce Guvernul a adoptat OUG privind privatizarea din sănătate: E un atentat la viața românilor, o crimă cu premeditare

Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă după ce Guvernul Orban a adoptat ordonanţa de urgenţă prin care se produce ”privatizarea” sănătății. Medicul e de părere că acesta este un atentat la viața romanilor, o crimă cu premeditare, iar aceste ordonanțe ar trebui să fie abrogate de urgență.

Doctorul Ciuhodaru trage un semnal de alarmă, după ce Guvernul a adoptat OUG privind privatizarea din sănătate: E un atentat la viața românilor, o crimă cu premeditare
05 Feb 2020   •   12:02

”Ieri a fost o zi crâncenă. Ne-am întors pe vremea guvernului Boc, aș putea spune că iar noaptea că hoții guvernanții au desființat Parlamentul, e un record mondial de ordonanțe doar că să-și favorizeze finanțatorii și firmele de partid. N-a fost nicio urgenta.

Prin ordonanță ce duce la închiderea spitalelor de stat, ne-am întors pe vreamea guvrnului Boc, se precizează clar și că vor finanța un sistem paralel de servicii medicale private de urgență, lucru care e extrem de grav.

Cine are bani trăiește, cine nu moare. Am solicitat atacarea la CCR și anularea OUG neconstitutionale, le reamintesc guvernanților că art 47 din Constituția României prevede clar că toți avem dreptul la asistenta medicala în unitățile sanitare de stat.

Soluțiile pentru accesul la serviciile medicale corecte pentru toți românii este suplimentarea de fonduri pentr sănătate. Vă reamintesc faptul că alocăm cel mai mic procent din PIB din UE pentru aceste servicii medicale, iar procentul din PIB alocat sănătății e cu totul și cu totul altfel față de valorile reale când vorbim de Anglia, Franța, Germania.

Soluția corectă e ca în unitățile de stat să poți suplimenta aceste programe, să le finanțezi corespunzător, să avem toți acces egal la sănătate. Marea problemă cu aceasta OUG e că împarte banii spre spitalele private, că subfinanteaza spitalele de stat, restrânge tot mai mult accesul noua”, a declarat acesta.

Ce înseamnă aceasta OUG pentru spitalele de stat?

”Înseamnă că iei banii de la stat, că vei putea asigura mai puține servicii, că nu vei putea asigura servicii pentru toți pacienții, că atunci când finanțarea nu e corespunzătoare, spitalele de stat se vor închide, medicii vor pleca din nou în străinătate.

Pacienții fară resurse materiale, cei defavorizați, copiii, bătrânii, pacienții oncologici  în loc să găsească aceasta asistenta egala, normala, gratuita în sistemtele de stat, nu vor mai avea unde să se trateze. Se restrictioneaza accesul la sănătate. Diavolul se ascunde în detalii. Sub programarea faptului că poate fi tratat la privat se ascunde de fapt faptul că nici la stat nu te vei putea trata corespunzător. Mă uit și eu pe bugetul asumat pe sănătate, că s-a tăiat de la programul national de sănătate, că s-au tăiat fondurile alocate sănătății.

E un atentat la viața romanilor, o crimă cu premeditare, e normal că aceste ordonanțe să fie abrogate, anulate, iar dacă vorbim despre accesul românilor la sănătate ar trebui să repunem problema în Parlament, să facem că în alte tari europene că sănătatea să fie asigurata gratuit”, a spus medicul.

Raed Arafat, semnal de alarmă: OUG-urile pentru spitalele private vor destabiliza tot sectorul public de urgență. Nu sunt în favoarea pacientului!

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close