Antena 3 CNN Actualitate Doctorul Horia Colibăşanu se pregăteşte de o nouă aventură pe munte

Doctorul Horia Colibăşanu se pregăteşte de o nouă aventură pe munte

Doctorul Horia Colibăşanu se pregăteşte de o nouă aventură pe munte
Sursa foto: Foto: VideoNews
21 Iun 2011   •   22:10

Îi place să trăiască doar la înălţime. După ce a cucerit 5 din cele mai înalte vârfuri muntoase din lume, Horia Colibăşeanu se pregăteşte pentru altă escaladă, pentru că fiecare munte are o poveste, iar el vrea să le afle pe toate.

La mii de metri înălţime, viaţa are un alt înţeles, iar lucrurile mărunte capătă altă valoare. În timpul ultimei expediţii, Horia Colibăşeanu spune că a visat doar un lucru: să mănânce roşii cu şuncă.

Românii care câştigă titluri mondiale şi bat recorduri după recorduri la alpinism nu sunt vedete.

La numai 34 de ani, Horia Colibăşanu, cunoaşte Himalaya mai bine decât propriul buzunar. În expediţiile sale s-a acomodat la altitudini la care două treimi dintre oameni nu s-ar putea adapta. Medic fiind îşi cunoaşte foarte bine limitele. Cel mai greu traseu a fost pe muntele Annapurna, rută pe care au mai mers doar 4 oameni in istorie. Numai că prima dragoste nu se uită niciodată...

Inocenţa s-a transformat în chin, chinul în plăcere, plăcerea în pasiune. Una pentru care Federaţia de alpinism este prea săracă. Obişnuit cu răspunsurile care încep cu "nu", Horia Colibăşanu  îşi caută singur sponsori.

Pe munte contează numai omul şi nu de unde vine sau ce face. În ultima expediţie, Horia Colibăşanu a trăit a treia tragedie din viaţa sa. A mai pierdut un partener, pe unul dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii. Dar nici măcar asta nu îl poate face să renunţe.

 


×
Subiecte în articol: munti munte
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close