Antena 3 CNN Actualitate Document-bombă. Acuzații grave din CSM pentru judecătoarea Camelia Bogdan

Document-bombă. Acuzații grave din CSM pentru judecătoarea Camelia Bogdan

Document-bombă. Acuzații grave din CSM pentru judecătoarea Camelia Bogdan
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
06 Feb 2019   •   22:34

Radu Tudor și Adina Anghelescu au prezentat, miercuri, la "Punctul de Întâlnire", un nou document-bombă din justiția românească.

Este vorba despre motivarea Secției pentru judecători prin care s-a admis ca judecătoarea Camelia Bogdan să fie sancționată cu cea mai aspră sancțiune, aceea a excluderii din magistratură, practic o a doua excludere din magistratură pentru magistratul din dosarul Telepatia.

"Documentul are 80 de pagini și de demonstrează că, de fapt, doamna Camelia Bogdan în loc să fie un magistrat diligent, care acționează cu grijă față de interesul public, față de actul de înfăptuire corectă a justiției, dânsa a încălcat grav foarte multe norme și a încălcat Legea 303, de aceea a și fost sancționată cu această a doua excludere din magistratură", a explicat Adina Anghelescu.

În document se precizează că în urma verificărilor făcute de Inspecția judiciară "doamna Camelia Bogdan a avut intenția de a reține cauza spre soluționare și de a încălca normele de repartizare aleatorie".

"Camelia Bogdan a trebuit să o înlocuiască pe o doamnă judecător Georgiana Tudor, care era președinta completului C7 ce avea un dosar cu mai mulți inculpați pe masă și deși trebuia ca doamna judecător Bogdan să intre doar în data de 22.01.2016, urmând ca dosarul să fie redat judecătorului care lipsea la acest termen, Camelia Bogdan a confiscat acest dosar și, deși se începuse cercetarea judecătorească în cauză de către doamna judecător căreia îi revenise acest dosar prin repartizare aleatorie, doman Bogdan a continuat să judece, a dat termen mai departe foarte rapid în 29.01.2016 și a spus că a făcut-o pentru că avea proaspăt în memorie ce spuseseră martorii la termenul din 22.01.2016", a adăugat Anghelescu.

Adina Anghelescu spune că, de fapt, Camelia Bogdan a vrut ca în acel dosar notarul Jean Andrei și soția sa, actualul judecător al Curții de Apel București, Laura Andrei, să fie terminați financiar.

×
Subiecte în articol: Camelia Bogdan Punctul de întâlnire
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close