Antena 3 CNN Actualitate DOCUMENT - bombă despre focarul anunțat la DSP, complet ignorat. Răspunsul halucinant al Direcției

DOCUMENT - bombă despre focarul anunțat la DSP, complet ignorat. Răspunsul halucinant al Direcției

Apar noi detalii halucinante în cazul muncitorilor indieni bolnavi de COVID-19. Oficialii DSP se apără și spun că procedurile pentru începerea anchetei epidemiologice au fost îngreunate de reprezentanții firmei care nu au pus la dispoziție documentele celor 32 de muncitori confirmați pozitiv. Reacția vine după ce Antena 3 a prezentat dovada clară că reprezentanții firmei anunțaseră DSP încă din data de 10 august că pe șantier au fost identificate mai multe cazuri de coronavirus.

DOCUMENT - bombă despre focarul anunțat la DSP, complet ignorat. Răspunsul halucinant al Direcției
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    24 Aug 2020   •   09:55

Autoritățile vin cu un răspuns halucinant, după ce Antena 3 a demonstrat că firma la care lucrează muncitorii asiatici bolnavi de COVID a anunțat însă de pe 10 august că pe șantier au fost depistate 2 cazuri de coronavirus.

DSP a răspuns la această întrebare și anume că au fost două persoane infectate și situația de alertă pentru ei e de la 3 persoane”, a declarat un reprezentant al Direcției. 

Alerta la DSP s-a dat însă abia după ce coronavirusul s-a răspândit la 16 dintre muncitorii străini de pe șantierul din sudul Capitalei. În urma testărilor, numărul total a ajuns la 32. Alte peste 70 de persoane au fost carantinate și urmează să fie testate.

Au lucrat fără măști de protecție

Pericolul este cu atât mai mare cu cât muncitorii ar fi lucrat pe șantier fără să poarte măști de protecție. 

Direcția de Sănătate București a anunțat începerea anchetei epidemiologice. Șefa Instituției a stat însă o oră în fața șantierului, pentru că paznicul societății private nu i-a permis inițial accesul. Aceasta susține că procedurile sunt îngreunate de patronul firmei care nu a pus documentele angajaților la dispoziția autorităților. 

”Pe noi ne ajuta foarte mult dacă am fi știut în momentul de față numele celor care au rămas, astfel încât să le facem și recoltarea. Societatea nu ne-a pus la dispoziție toate aceste detalii”, a declarat șefa Direcției. 

Ministrul Muncii așteaptă răspunsul în urma verificărilor efectuate făcute de Inspecția Teritorială a Muncii. 

Cei 32 de muncitori asiatici depistați pozitiv se află internați la Spitalul Victor Babeș din Capitală, precum și la Spitalul modular din Pipera. Alți 76 de contacți direcți ai bolnavilor se află în carantină. 

 

×
Subiecte în articol: focar muncitori coronavirus
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close