Antena 3 CNN Actualitate Document confidențial București-Bruxelles

Document confidențial București-Bruxelles

Document confidențial București-Bruxelles
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Mar 2018   •   22:46

Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea „Sinteza Zilei” un nou document confidențial pe linia București-Bruxelles, care ar putea să facă lumină la întrebările cum erau culese informațiile și cine le trimitea la Bruxelles.

Într-o nota internă adresată ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, la data de 13.03.2012. „Stimate domnule ministru, în pregătirea misiunii din 19-23 martie 2012, Comisia Europeană a trimis un chestionar care conține întrebări ce se referă la toate cele patru condiționalități”, se arată în nota adresată ministrului.

Totodată, Mihai Gâdea a prezentat și o comunicare de la Bruxelles prin care anumitor persoane li se spuneau ce au de făcut. Pe listă apar Traian Băsescu, Victor Ponta, Titus Corlățeanu, care era ministrul Justiției, Andrei Marga, Ministrul Afacerilor Externe, ministrul Afacerilor europene, Consilierul prezidential Cristi Diaconescu și o altă serie întreagă de persoane.

În document se arată printre altele: „Deși a dorit să evite o ierarhizare a priorităților care trebuie avute în vedere de România în această perioadă, la solicitarea părții române, COM a exemplificat cu următoarele chestiuni, care vor fi urmărite cu atenție în cadrul raportării la cinci ani:

- Procesul de implementare a Codurilor, care trebuie să fie cât mai clar și previzibil;

- Pașii concreți în implementarea Strategiei Naționale Anti-corupție;

-Menținerea cadrului instituțional existent. COM s-a referit în mod specific la DNA și ANI, arătând că este important ca aceste două instituții să-și continue activitatea în parametrii stabiliți până la acest moment. COM urmărește cu atenție numirile așteptate în posturile de conducere din sistem”.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei numiri Bruxelles
Parteneri
România trimite soldați în Orientul Mijlociu
x close