DOCUMENT. Controversatul proiect de lege privind carantina şi izolarea, avizat favorabil de Ministerul Justiţiei

de Cristina Tudorache    |    13 Iul 2020   •   18:40
DOCUMENT. Controversatul proiect de lege privind carantina şi izolarea, avizat favorabil de Ministerul Justiţiei Hepta

Controversatul proiect de lege privind carantina şi izolarea, adoptat de Executiv pe 6 iulie, a primit aviz favorabil din partea Ministerului Justiţiei (MJ). Observaţiile formulate de Guvern au fost preluate în textul proiectului de act normativ. Anunțul vine după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a contestat existența avizului MJ.

„Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, referitoare la presupusa absenţă a avizului Ministerului Justiţiei asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, facem următoarele precizări: 
 
Proiectul de lege adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, observaţiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ. 
 
Proiectul de lege a fost înaintat în aceeaşi zi Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menţionate astăzi de Marcel Ciolacu. 
 
Pentru o corectă informare a opiniei publice, precum şi pentru a demonta pretextele folosite de lideri ai PSD pentru a tergiversa adoptarea unei legi esenţiale şi urgente în combaterea răspândirii virusului, punem la dispoziţie avizul emis de Ministerul Justiţiei”, a transmis Executivul luni.

Marcel Ciolacu i-a invitat în Parlament pe Orban și Tătaru pentru a dezbate legea carantinei

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, după şedinţa conducerii PSD, că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu. Ciolacu a insistat că legea nu are avizul Ministerului Justiţiei.

Pe de altă parte, Guvernul a transmis că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea.
 

Parteneri
x close