Antena 3 CNN Actualitate Document devastator pentru Elena Udrea! Motivul pentru care procurorii solicită impunerea măsurii controlului judiciar

Document devastator pentru Elena Udrea! Motivul pentru care procurorii solicită impunerea măsurii controlului judiciar

Răzvan Dumitrescu a prezentat în cadrul emisiunii ''Subiectiv'' cele mai importante pasaje din referatul cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul Elenei Udrea.

Document devastator pentru Elena Udrea! Motivul pentru care procurorii solicită impunerea măsurii controlului judiciar
de Georgiana Adam    |    04 Mar 2021   •   20:08

Procurorii DNA vor să evite situația apărută în trecut, când Elena Udrea s-a sustras executării pedepsei în dosarul Gala Bute. 

Astfel, procurorii DNA au cerut impunerea măsurii controlului judiciar în cazul fostului demnitar al epocii Băsescu.

Se cere control judiciar pentru ieșirile publice ale Elenei Udrea, inclusiv cele de la Antena 3.

Procurorii spun că în acest fel, fostul ministrul pune presiune pe judecători. Se mai spune că este evidentă intenția ei de a se sustrage de la judecată, cu referire clară, că ar putea pleca din țară. 

Răzvan Dumitrescu a prezentat cele mai importante pasaje din referatul cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Motivul pentru care se solicită controlul judiciar

h

''După pronunţarea soluţiei de condamnare în şedinţă publică, inculpata Udrea Elena Gabriela a avut luări de poziţie publică în mass media, poziţii care au fost constante în a exprima ideea de neîncredere în justiţie, de dispreţ faţă de principiul supremaţiei dreptului, faţă de autoritatea judecătorească, sugerând ideea lipsei de imparţialitate a justiţiei din România şi a influenţei unor factori nocivi asupra bunului mers al acesteia, creând aparenţa publică că deţine adevărul celor afirmate prin prisma poziţiei de demnitate publică pe care a avut-o în statul român o lungă perioadă, fiind mai mult decât evidentă presiunea exercitată care poate fi resimţită atât de judecătorul fondului, cât şi de judecătorii instanţei de control judiciar, cu scopul pronunţării unei soluţii în dispreţul materialului probator administrat'', se arată în documentul prezentat în exclusivitate la Antena 3.

Procurorii sugerează că Elena Udrea ar putea pleca din ţară dacă nu se dispune controlul judiciar

Procurorii DNA fac referire la alţi refugiaţi care au scăpat de puterea mandatului european de arestare emis de autorităţile judicare române (Săvulescu Dragoş, Dragomir Danie, Bica Alina, Zlotea Marian). 

Solicitarea depusă în acest sens de procurori va fi judecată vineri la Curtea de Apel. Instanța Curții de Apel București este cea care a condamnat-o pe Udrea la 8 ani de închisoare.

Apelul depus de Udrea în acest caz va fi judecat de Curtea Supremă.

Elena Udrea, mesaj pentru judecătoare: ”O blestem! Nu știu cum va dormi la noapte!”

Elena Udrea a blestemat-o pe judecătoarea care a dat sentința în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

”Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor. Dovadă mai mare de slugărnicie, de răspuns la comandă, că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de tare încât să țină să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații care s-au adus în acest dosar. 

Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a declarat Elena Udrea la Antena 3, imediat după decizia Instanței. 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close