Antena 3 CNN Actualitate Document devastator pentru șefa Curții Supreme. Inspecția Judiciară, acțiune disciplinară împotriva Cristinei Tarcea

Document devastator pentru șefa Curții Supreme. Inspecția Judiciară, acțiune disciplinară împotriva Cristinei Tarcea

Document devastator pentru șefa Curții Supreme. Inspecția Judiciară, acțiune disciplinară împotriva Cristinei Tarcea
23 Dec 2018   •   22:17

Mihai Gâdea a prezentat în exclusivitate, la Antena 3, documentul prin care Inspecția Judiciară a pornit o acțiune disciplinară împotriva judecătoarei Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ.

Inspectorii judiciari au reținut că președintele Înalte Curți a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de doi și cinci judecători.

Prin refuzul de a implementa dispozițiile de imediată aplicare ale legii 207/2018, 40 de cauze de competența completurilor de 5 judecători și 11 cauze de competența completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare.

”Ca urmare, refuzul președintelui instanței supreme de a aplica noile dispoziții legale are drept consecință nelegala compunere a completurilor de 5 judecîtori în cauzele înregistrate după 23 iulie 2018, punând în discuție însăși independența și imparțialitatea acestora, încălcându-se astfel garanția dreptului la un proces echitabil, respectiv instanța prevăzută în lege”, se arată în document.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close