Antena 3 CNN Actualitate Document devastator. Procurorul Bogdan Pîrlog, trimis acasă de EUPOL. A fost repatriat din Afganistan

Document devastator. Procurorul Bogdan Pîrlog, trimis acasă de EUPOL. A fost repatriat din Afganistan

Document devastator. Procurorul Bogdan Pîrlog, trimis acasă de EUPOL. A fost repatriat din Afganistan
Sursa foto: Foto: EUPOL AFGHANISTAN/ Facebook
16 Aug 2018   •   22:36

Bogdan Pîrlog, procurorul militar care a participat la protestele din 10 august și s-a sesizat din oficiu cu privire la unele infracțiuni pe care le-a vazut, în opinia lui, comise în Piața Victoriei, a fost expulzat din Afganistan pentru grave probleme de comportament, acesta devenind un "liability" pentru EUPOL, susține Karl Ake Roghe într-o scrisoare trimisă autorităților române pe data de 11 iunie 2013.

Unul dintre conflictele dintre Bogdan Pîrlog și misiunea EUPOL din Afganistan, după cum reiese din documente, a pornit de la faptul că acesta dorea să își ia zile de concediu medical în număr nelimitat, deși regulamentul prevedea că are voie doar la 20 de astfel de zile pe an.

În decizia din 26 martie 2013, Karl Ake Roghe, comandantul misiunii EUPOL din Afganistan, îi respingerea cererea, declarând că "orice zi de concediu medical a dl. Bogdan Pirlog care excede mai mult de 20 de zile in total, intr-o perioada de 12 luni de la momentul plecarii in misiune, va fi considerata zi neplatita".

”Cateva dintre problemele create de Bogdan Pirlog in Afganistan, si mentionate de Karl Ake Roghe, includ:

Ianuarie 2012 - initierea unei investigatii disciplinare interne pe baza unei acuzatii false impotriva superiorului sau si a fostului sef responsabil cu statul de drept, deoarece cel din urma a ridicat problema comunicarii cu respect si politete catre un coleg afgan, care s-a simtit ofensat de Pirlog.

August 2012 - decizia intr-o investigatie disciplinara interna impotriva dl. Pirlog cu privire la alegatii de comportament neprofesionist - procedura a fost inchisa si nu s-a dat nici o sanctiune.

Octombrie 2012 - a inceput o lunga disputa cu departamentul HR al EUPOL cu privire la numarul de zile de concediu medical pe care si le poata lua. Pe scurt, domnului Pirlog i s-au dat 19 zile de concediu medical in 2011 si 20 de zile in 2012. Cu toate acestea, el a sustinut ca este indreptatit sa primeasca inca 34 de zile de concediu medical, deoarece nu ar exista o limita de concediu pentru expertii detasati, cu toate ca OPLAN stabileste o limita de 20 de zile de concediu medical pe an. 

Acest lucru a condus la o tensiune considerabila care a implicat, de asemenea, CPCC si EEAS, si nu a facut prea multe pentru a promova imaginea EUPOL.

Cu toate acestea, Misiunea l-a tratat pe dl. Pirlog intr-o maniera legala si respectabila. Cu toate acestea, desconsiderand nevoie pentru eficienta operationala, dl. Pirlog a continuat sa-si promoveze interesele personale in fata celor ale Misiunii, facand plangeri si acuzatii nefondate”, potrivit Chris Terhes.

×
Subiecte în articol: document
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close