Antena 3 CNN Actualitate DOCUMENT. E oficial: Kovesi a fost acasă la Oprea, în seara prezidențialelor din 2009

DOCUMENT. E oficial: Kovesi a fost acasă la Oprea, în seara prezidențialelor din 2009

DOCUMENT. E oficial: Kovesi a fost acasă la Oprea, în seara prezidențialelor din 2009
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    26 Sep 2017   •   21:49

Un document ascuns opiniei publice în mod ilegal arată clar ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, în sufrageria generalului Gabriel Oprea.

Potrivit acestui act al Parchetului General, respectiv ordonanța de clasare, prezentat marți, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost în sufrageria lui Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009.

Probele testimonial administrate în cursul urmăririi penale au relevat, în mod indubitabil, că persoanele prezente în seara zilei de 6 decembrie 2009 la locuința martorului Oprea Gabriel, respectiv George Maior, Vasile Dîncu, Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi, Neculai Onțanu și Anghel Iordănescu au participat la un eveniment de natură privată, la invitația acestuia, nefiind inițiată nicio operațiune de fraudare/viciere a rezultatelor alegerilor prezidențiale”, se arată în document.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Antocorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a fost invitată de mai multe ori la Comisia de anchetă privind prezindențialele din 2009, însă nu a dat curs invitației.

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close