Antena 3 CNN Actualitate Document exclusiv legat de cazul fetiței din Baia de Aramă! Ce arată Judecătoria Craiova în mandatul de percheziție

Document exclusiv legat de cazul fetiței din Baia de Aramă! Ce arată Judecătoria Craiova în mandatul de percheziție

Document exclusiv legat de cazul fetiței din Baia de Aramă! Ce arată Judecătoria Craiova în mandatul de percheziție
23 Iun 2019   •   16:33

Berta Popescu a prezentat la Antena 3 documente importante legate de cazul fetiței din Baia de Aramă care schimbă tot parcursul dosarului și arată modul ilegal în care Sorina a fost luată în casa în care a crescut. 

Mandatul de percheziție e documentul care arată ce trebuia să se întâmple atunci când procurorul a mers acasă la familia Șărămăt pentru o percheziție. Documentul a fost emis în 19.06.2019. 

„Autorizez efectuarea percheziției domiciliare la imobilul situat în orașul Baia de Aramă, satul Negoești, județul Mehedinți, unde locuiește Șărămăt Mariana și unde aceasta o ține pe minora Săcărin Sorina în mod ilegal. 

Mandatul este emis în vederea strângerii probelor cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, înșelăciune, fals privind identitatea, uz de fals, împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu și rele tratamente aplicate minorului. 

La adresa unde urmează a se afectua percheziția se presupune că se găsesc bunuri sau înscrisuri cu valoare probatorie în cauză”, arată Judecătoria Craiova în document. 

Avocatul Dan Chitic- „În situația în care nu considerăm că acel copil e un bun, procurorul nu putea pune mâna pe acel copil. Nu se putea transforma acest mandat de percheziție domiciliară într-un mandat prin care urma să se ducă la îndeplinire dispozițiile unei instanțe prin care trebuia încredințat minorul familiei de adopție. Modul în care s-au comportat organele de cercetare penală, și anume exact ca și cu un bun. Acel copil a fost tratat ca un obiect, neținându-se cont în niciun moment că acea persoană are drepturi și, mai mult, e o persoană asupra căreia toate aceste fapte vor lăsa urme toată viața ei”. 

×
Subiecte în articol: sorina fetita Baia de Arama documente
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close