Antena 3 CNN Actualitate Document exclusiv cu noile măsuri de relaxare. Tătaru: Putem avea o viață normală până în august

Document exclusiv cu noile măsuri de relaxare. Tătaru: Putem avea o viață normală până în august

Anunț surpriză al Ministrului Sănătății: Românii vor putea avea o viață normală de la sfârșitul lunii iulie. Restricțiile se vor relaxa treptat. Terasele s-ar putea deschide chiar de la 1 iunie, după cum spune Nelu Tătaru.

Document exclusiv cu noile măsuri de relaxare. Tătaru: Putem avea o viață normală până în august
Sursa foto: Hepta
27 Mai 2020   •   07:46

Antena 3 a obținut și draft-ul pregătit de autorități pentru redeschiderea teraselor și a restaurantelor. Potrivit acestui document, restaurantele ar urma să se deschidă începând din data de 15 iunie. 

”Pentru prima etapă, la 1 (iunie n. red.) avem o deschidere a teraselor. Dacă lucrurile pornesc normal, de la 15 ne gândim să deschidem și plajele. Suntem într-un moment în care, odată cu măsura de relaxare, avem și puterea de gestionare a unor evenimente neplăcute. Poate lumea nu înțelegea, dar fiecare măsură de relaxare implică și riscul de contaminare comunitară”, a declarat Nelu Tătaru. 

Din 15 iunie ar putea fi redeschise și piscinele și sălile de sport, spune ministrul Sănătății. 

Autoritățile au făcut un plan care va fi adoptat în mai multe etape. 

Potrivit documentului obținut de Antena 3, în prima etapă, începând cu 1 iunie 2020, sunt permise activitățile de servire și consum al produselor alimentare la terasele/spațiile deschise din exteriorul incintelor/saloanelor unităților de alimentație publică cu și fără servire la masă, precum și la cantinele de incintă, destinate angajaților proprii, fără acces al persoanelor din exterior.   

În a doua etapă, începând cu 15 iunie 2020, sunt permise activitățile de servire și consum a produselor alimentare în spațiile de servire a mesei din interiorul unităților de alimentație publică, cu excepția celor în care sunt organizate evenimente. 

În a treia etapă, începând cu 1 iulie 2020, sunt permise toate activitățile de servire și consum al produselor alimentare, în spațiile de servire a mesei din interiorul și exteriorul tuturor unităților de alimentație publică. 

×
Subiecte în articol: relaxare masuri
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close