Antena 3 CNN Actualitate Avem documentul care arată haosul din energie! ANRE lansează avertismente | Ministrul Energiei: ”Sunt speculații”

Avem documentul care arată haosul din energie! ANRE lansează avertismente | Ministrul Energiei: ”Sunt speculații”

Avem documentul care arată haosul total după ce Guvernul a aprobat ordonanţa fantomă pe energie, pe care nu a vazut-o nimeni, până în ședința de guvern. ANRE, condus de PSD, spune că vine apocalipsa pe piaţa energiei, dar a avizat favorabil reglementările.

de Andreea Ştefan    |    02 Sep 2022   •   16:20

Este haos în energie, după ce au apărut critici legate de OUG prin care se micșorează plafonul prin care populația beneficiază de reduceri.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că ordonanța a fost avizată de ANRE și că nu există criticile care deja au apărut.

”La toate discuțiile la care am participat eu, a participat și autoritatea. Eu nu am participat la unele, dar autoritatea a participat. Eu vă spun că tot ce a propus autoritatea de reglementare se regăsește în textul de ordonanță, iar textul de ordonanță a fost avizat de ANRE.

Restul vă spun că sunt speculații, eu nu cred că ordonanța încalcă vreo directivă europeană.

De altfel, pe 9 septembrie, la Bruxelles, eu o să prezint ce am aprobat ieri în această ordonanță și care a intrat, începând cu data de ieri, în vigoare.

Cred că piața a fost perturbată, au fost tranzacții succesive pentru a crește prețul artificial la energie. Această ordonanță pe care am aprobat-o inclusiv taxează foarte dur, iar ANRE are acum chiar pârghia să vadă acest lucru, cu 5% cifra de afaceri pentru cei care fac tranzacții succesive în scopul creșterii artificiale a prețurilor”, a declarat Virgil Popescu.

Documentul care arată haosul din energie

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Avertismentele făcute de ANRE la OUG pe energie:

  • OUG ar putea scoate furnizorii din piață;
  • OUG încalcă directive europene;
  • Furnizorii ar putea pierde bani din producție

Din ceea ce spun sursele apropiate Ministerului Energiei, criticile pe care le-a adus ANRE ar fi, de fapt, din niște documente anterioare publicării în cursul nopții trecute a OUG care reglementează prețul energiei și gazelor pentru populație și IMM-uri.

×
Subiecte în articol: energie ANRE Virgil Popescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close