Antena 3 CNN Actualitate DOCUMENT. Masca de protecție devine obligatorie și în aer liber, în București. Unde trebuie să purtați mască începând de mâine

DOCUMENT. Masca de protecție devine obligatorie și în aer liber, în București. Unde trebuie să purtați mască începând de mâine

Începând de marți de la ora 7:00, măștile devin obligatorii în mai multe spații exterioare din București, astfel Capitala se alătură celor peste 20 de județe care au luat măsuri asemănătoare. Măștile vor fi obligatorii în Centrul Vechi, pe peroanele gărilor, în autogări, în stațiile STB și în cele de taxi, precum și în piețe.

DOCUMENT. Masca de protecție devine obligatorie și în aer liber, în București. Unde trebuie să purtați mască începând de mâine
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    03 Aug 2020   •   20:45

Masca de protecție va fi obligatorie în autogări începând de mâine, de la primele ore ale dimineții, iar primele mesajele de informare pentru călători au apărut în incintele celor mai trazitate autogări.

DOCUMENT. Masca de protecție devine obligatorie în București. Unde trebuie să purtați mască începând de mâine

Și în stațiile mijloacelor de transport în comun (autobuze, tramvaie, troileibuze) va fi obligatorie purtarea măștii. Decizia a fost luata în această după-amiază de Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

În zona pietonală a Centrului Vechi, pe tot parcursul zilei, va fi obligatorie masca. Abia atunci când se așază la masă, la terasă, oamenii vor putea să renunțe la masca de protecție.

În cazul eventimentelor care se desfășoară în aer liber organizatorii trebuie să pună la dispoziția spectatorilor măști.

„S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

DOCUMENT. Masca de protecție devine obligatorie și în aer liber, în București. Unde trebuie să purtați mască începând de mâine

Masca este obligatorie și în aer liber în următoarele județe

- Arad
- Argeș
- Botoșani
- Brașov
- Buzău
- Constanța
- Dâmbovița
- Dolj
- Galați
- Giurgiu
- Gorj
- Hunedoara
- Iași
- Prahova
- Satu Mare
- Sibiu
- Teleorman
- Timiș
- Vâlcea
- Vrancea.

În Călărași, masca este recomandată în spațiile deschise, însă nu este încă obligatorie.

Ce amenzi riscă cei care nu respectă obligativitatea măștii

Cei care nu poartă mască în condițiile stabilite de lege - în piețe, târguri, stații de autobuz, mijloace de transport în comun, magazine, obiective turistice sau alte locuri aglomerate, pot fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

×
Subiecte în articol: mască aer liber
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close